Горіло більше 200 «квадратів»: наслідки ракетного обстрілу Луцька ліквідовували понад 8 годин

Горіло більше 200 «квадратів»: наслідки ракетного обстрілу Луцька ліквідовували понад 8 годин

По Луцьку вдарили ракетами типу Х-101, а роботи по ліквідації наслідків ракетного обстрілу тривали понад 8 годин.

Про це стало відомо під час брифінгу начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка спільно з т. в. о. начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Сергієм Демидюком.

Губернатор області стверджує: підприємство, на яке здійснили ракетну атаку, виробляє деталі до автомобів та не відноситься до військової інфраструктури.

«Це підприємство не має жодного стосунку до військової інфраструктури! Це приватне підприємство з виробництва комплектуючих до автомобілів. Постраждалі - працівники підприємства віком від 34 до 55 років. Станом на зараз роботи по ліквідіції наслідків ракетної атаки завершені», - зауважив Юрій Погуляйко.

Вибухотехніки встановили тип ракет, якими були здійснена атака - це Х-101. 

«О 5 годині 17 хвилин нам надійшло повідомлення про вибухи на одному з об'єктів промисловості. По прибутті на місце події ми встановили, що відбувся обвал залізобетонних конструкцій, а також загорання, площею 200 квадратних метрів. Роботи по ліквідації наслідків ракетної атаки тривали понад 8 годин. Стосовно пошкоджень цивільних об'єктів інформації не надходило», - повідомив Сергій Демидюк.

Під час розбору завалів рятувальники витягли одну людину та виявили трьох загиблих. До робіт з ліквідації наслідків обстрілу залучили 11 одиниць техніки та 34 рятувальника.

Нагадаємо, у вівторок, 15 серпня, Росія вчергове здійснила ракетну атаку. Вибухи пролунали в багатьох містах, у тому числі й у Луцьку. Зокрема на Волині повідомили про роботу ППО, але є й влучання. Внаслідок «прильоту» на промисловий об'єкт - троє осіб загинуло і троє поранені.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить