Подружжя з Польщі судять за торгівлю волинськими дівчатами

Подружжя з Польщі судять за торгівлю волинськими дівчатами

Польське подружжя, яке звинувачували у торгівлі людьми, виправдали. Нібито поляк із дружиною-українкою вивозили волинських дівчат до Вроцлава, де змушували їх займатися проституцією. Затримали подружжя 10 років тому в пункті пропуску «Ягодин». Із ними саме їхала дівчина. Мовляв, вона – жертва сутенерів.

За словами адвоката, після затримання правоохоронці запропонували подружжю вирішити питання за круглу суму, - пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

«Полякам запропонували: 10 тисяч доларів за кожного і ми домовляємося з суддею, що змінює вам запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт, ви тихенько перетинаєте кордон, ніхто не буде вас екстрадувати з Польщі. Приблизно так. Це запропонував той відділ, який вчинив цю провокацію», – говорить адвокат Віталій Жуковський.

Суд першої інстанції визнав подружжя винним у торгівлі людьми і присудив п’ять років тюрми. Згодом у Верховному суді в цій історії побачили ознаки провокації зі сторони правоохоронців.

«Поліцейські випадково вийшли на самих себе. Зібрали документи, в яких чітко вбачається, що одна потерпіла, якщо не помиляюся, мала 877 з’єднань протягом чотирьох місяців з оперативним уповноваженим, який вів цю справу. Дівчата займалися проституцією. Вони неодноразово притягувалися. З оперативним працівником були дуже добре знайомі», – говорить адвокат Віталій Жуковський.

Слідчі вважають, що дівчат змусили займатися інтимом за гроші. В матеріалах справи вказано:

«Завербували та перемістили їх через державний кордон України в місто Вроцлав Республіки Польща для надання сексуальних послуг, попередньо поставивши в матеріальну залежність. При цьому 50% заробітку, отриманого вищевказаними особами від надання відповідних послуг, привласнювали та обертали на свою користь».

Захисниця подружжя раніше розповідала, що в обвинувачених у Польщі – цілком законний бізнес. Мовляв, зареєстрували фірму, сплачують податки, а дівчата були офіційно оформлені на роботу. Який саме це бізнес, тоді в суді адвокатка не зазначила.

За словами Віталія Жуковського, одна з потерпілих волинянок в поліції фігурує не в одній аналогічній справі:

«Одна з потерпілих є штатною потерпілою. Щоразу її нібито вербують. Вона не знає, куди їде, не розуміє, їй обіцяють якусь престижну роботу, вона опиняється в Польщі, там її нібито примушують займатися проституцією, нібито забирають паспорт. Вони три місяці там, телефоном користуються, але в поліцію не звертаються. Навіщо? А потім замало заплатили, повертаються в Україну і пишуть заяву – не відразу, а через місяць-два».

До слова, деякі з потерпілих дівчат тепер, через 10 років, є відомими публічними особами чи громадськими діячками.

Після того, як суд виправдав польське подружжя, прокурори хочуть оскаржити вирок.

Адвокат вважає, що це не кінець історії. Підбурювання до вчинення злочину з метою його подальшого викриття – це кримінально каране діяння, каже Віталій Жуковський. Вочевидь, може бути позов щодо дій правоохоронців. Один із копів, які розслідували цю справу, не пройшов перекваліфікацію, був звільнений, але тепер має досить непогану посаду в прикордонній службі.

Загадка: куди поділося вилучене майно польського подружжя? Вилучили, зокрема, автомобіль «Тойота Прадо», золоті прикраси і кошти.

Крім того, поки подружжя не виправдали, чоловік і жінка відбули термін ув’язнення. Віталій Жуковський зауважує: закон передбачає можливість компенсації за кожен місяць перебування під слідством.

Нині подружжя перебуває в Польщі. Засідання в суді перенесли.

Фото ілюстративне

Читайте також:

Можливо зацікавить

Микола Тищенко, суд, запобіжний захід

Суд обрав запобіжний захід скандальному нардепу Тищенку

поліція

Облаяв поліцейських та погрожував фізичною розправою: як покарали волинянина

Крадіжка електроенергії

Вкрав електроенергії на 430 тисяч гривень: на Волині судили пенсіонера

Конфіскували 100 тисяч валюти і понад 61 тисячу гривень: на Волині судили експосадовця-хабарника

Конфіскували 100 тисяч валюти і понад 61 тисячу гривень: на Волині судили експосадовця-хабарника

У 17 разів перевищує норму: судили водія, який п’яним скоїв ДТП біля Луцька

У 17 разів перевищує норму: судили водія, який п’яним скоїв ДТП біля Луцька

Романчук футбол

Українець у збірній Польщі: як уродженець Волині став партнером Левандовського, у чому звинувачує Бандеру і чому його ображають поляки

Судили тренера-гастролера, який у Луцьку крав автомобільні ковпаки

Судили тренера-гастролера, який у Луцьку крав автомобільні ковпаки

Пішов в ліс і з ним зник зв'язок: волинянина судять за ухилення від мобілізації
відео

Пішов в ліс і з ним зник зв'язок: волинянина судять за ухилення від мобілізації

Мобілізація самогубство

Брат скоїв самогубство у військовій частині: як покарали волинянина за ухилення від мобілізації