Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»

Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»

У п'ятницю, 9 червня депутати відвідали центр управління відходами «Чистий Луцьк». Їм показали, як працює підприємство, як правильно відсортувати відходи та про важливість фінансування для розширення мережі таких центрів.

Керівник центру управління відходами Сергій Михалевич розповів, що «Чистий Луцьк» відкрився в жовтні 2022 року. З того часу центр відвідали близько 2500 людей і щомісяця є приріст. Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Також тут побували близько 600 дітей, адже для них проводять екскурсії, щоб розповісти їм, що таке сортування сміття, як правильно це робити, адже важливо вже з ранніх років закладати поняття екосвідомості. Робота центру є важливою, адже він допомагає зменшити навантаження на полігон у Брищі, а відкриття нових майданчиків, зокрема у густозаселених мікрорайонах Луцька, дасть можливість збільшити кількість відвідувачів.

У виїзному засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Безпятко, депутати Вікторія Майборода, Дмитро Грачов, Алла Надточій, Андрій Лучик, Андрій Білан, Володимир Пшибельський, Олександр Ткачук, Микола Дуда.

Привезти сюди можна різні фракції: папір, скло, пластик, побутові та будівельні відходи, одяг, органіка, старі меблі та техніку тощо. Сміття необхідно відсортувати та здати, а працівники приймуть та відправлять його на переробку чи утилізацію. В разі необхідності в Центрі завжди є черговий, який допоможе та підкаже, що куди викидати. Усі привезені речі приймаються безкоштовно.

Директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк розповів, що цей майданчик є пілотним і наразі розробляються проєкти ще двох — на вулиці Ветеранів та при в’їзді на полігон у селі Брище. За його словами, основними бюджетонакопичувальними фракціями у проєкті «Чистий Луцьк» є пластик, скло та папір, саме вони дають можливість поповнити бюджет та покриті незначні потреби. Поки що Центр не має великого комерційного об’єму, але сподіваються, що з часом кількість свідомих людей зростатиме, що дозволить збільшувати кількість відшкодованих вторинних ресурсів. 

Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»Показали, як працює центр управління відходами «Чистий Луцьк»

Читайте також:

Можливо зацікавить