Як за 15 хв розморозити рибу без втрати смаку і соковитості

Як за 15 хв розморозити рибу без втрати смаку і соковитості

Більшість господинь скаржаться, що після розморожування риба стає «ватною» та втрачає смак, однак причина криється не в продукті, а в неправильній підготовці. Фахівці наголошують: щоб зберегти структуру та соковитість, рибу варто розморожувати в холодній солоній воді — простому способі, який давно використовують професійні кухарі.

Як відомо, багато хто розморожує рибу на кухні – просто під струменем води або в мікрохвильовій печі, – і потім скаржиться на те, що вона стала несмачною та розпадається під час приготування, пишуть Добрі новини.

Втім, виявилося, що головна причина цього явища не в якості риби, а саме в порушенні структури м’язів через достатньо різкий перепад температури або втрату соку.

Однак, як стверджують досвідчені господині, існує один простий та дуже ефективний спосіб, який активно використовують практично всі професійні кухарі. Зокрема, мова йде про розморожування в холодній солоній воді. Адже вона чудово зберігає текстуру, смак і навіть аромат – ніби рибу щойно принесли з магазину чи ринку.

Що знадобиться?

Для цього лайфхаку вам будуть потрібні заморожена риба, 1 літр холодної води, 1 столова ложка солі (без гірки) та миска або контейнер.

Як зробити?

Спершу слід налити в миску холодну воду, а потім додати сіль і розмішати до повного розчинення. Далі потрібно покласти рибу в розсіл. Вона повинна бути повністю покрита водою. Рекомендується залишити її орієнтовно на 10-15 хвилин, якщо у вас філе, або на 20-25 хвилин, якщо це стейки чи ціла риба. Наприкінці необхідно просто дістати рибу, злегка промокнути паперовим рушником – і можна відразу готувати її.

Як пояснили експерти, сіль у холодній воді створює ізотонічне середовище, яке м’яко вирівнює тиск усередині клітин риби. У результаті лід тане поступово, а сік залишається всередині й не витікає, як під час різкого розморожування. Саме тому риба не “розкисає”, не втрачає пружність і чудово тримається під час смаження, запікання чи приготування на грилі.

Тож, якщо ви розморожуєте рибу ввечері для того, щоб приготувати на вечерю, такий спосіб відмінно зекономить час і збереже її майже як свіжу. Найголовніше – не залишати довше ніж на 30 хвилин, оскільки надлишок солі може злегка просолити поверхню.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю