Як швидко очистити рибу від луски: простий домашній трюк
Готування риби може стати простим і швидким: господині поділилися лайфхаком, як очистити рибу від луски всього за 20 хвилин без ножів, окропу та зайвого клопоту. Все, що потрібно — звичайний столовий оцет та трохи терпіння, і риба готова до приготування без зайвих зусиль.
Виявляється, існує максимально простий спосіб, який допоможе розв’язати проблему очищення риби раз і назавжди, пишуть Добрі новини.
Для цього вам знадобиться предмет, який знайдеться практично на будь-якій кухні. Мова йде про звичайний столовий оцет. Рибу для початку потрібно промити, а після цього ретельно витерти насухо за допомогою паперового або звичайного кухонного рушника. Це — доволі важлива умова, без якої не вдасться якісно очистити рибу від луски.
Одягніть рукавички, налийте в долоню невелику кількість оцту та рівномірно натріть ним рибу. Не потрібно додавати багато продукту — просто змочіть поверхню риби. Залиште її на 15-20 хвилин, аби за цей час відбулась потрібна реакція.
За словами експертів, оцтова кислота вступає в реакцію з речовинами, з яких складається сама луска на рибі. Мова йде про кератин і мінеральні солі кальцію. Кислота м’яко руйнує ці елементи, сприяючи легшому очищенню продукту.
До того ж оцтова кислота має властивість змінювати кислотність шкіри, що робить її еластичною. Так луска втрачає зчеплення зі шкірою риби. Після такої простої обробки ви зможете набагато швидше та легше зняти луску з поверхні риби, не докладаючи особливих зусиль.
Читайте також:
- Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба
- Що додати у деруни, аби вони не розповзалися і були хрумкі: одна проста хитрість
- Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт