Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба

Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба

Іноді навіть найзвичайніші котлети можна зробити неймовірно ніжними та пухкими, якщо додати несподіваний інгредієнт — манку. У поєднанні з фаршем, яйцем і сметаною або кефіром вона забезпечує м’яку структуру, а терта цибуля додає соковитості. 

Ці котлети смажать до золотистої скоринки, а потім можна ще трохи протушкувати, щоб вони стали ще м’якшими, пишуть Добрі новини.

Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба

Пропонуємо рецепт приготування котлет, які виходять неймовірно ніжними та пухкими, але в них немає ані хліба на молоці, ані тонни цибулі з кабачком.

Інгредієнти:

  • Фарш 400 г
  • Манка 2 ст. л
  • 1 яйце
  • Сметана 3 ст. л (або кефір 150 мл)
  • 1 цибулина
  • Гірчиця 1 ч. л
  • Сіль 1 ч. л
  • Перець мелений 1/2 ч. л
  • Спеції за смаком
  • Олія (для смаження)

Приготування: у миску закиньте свіжий фарш, додайте до нього манку, яйце, сметану (або кефір). Цибулину натріть на тертці, бо так вона пустить більше соку, і додайте до маси. Манка буде тягнути на себе вологу і саме завдяки цьому структура котлет буде пухкою.

Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба

Далі додайте сіль, приправи і гірчицю. Всю масу ретельно вимісіть і дайте постояти хоча б хвилин 10-15 (щоб як раз набухла манка). А потім ще раз добре перемішайте.

Після того, як фарш “відпочив”, сформуйте вологими руками невеликі котлетки. Обсмажуйте їх на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. А після обсмажування можна скласти їх у каструлю, додати трошки води і протушкувати котлети ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні (так вони будуть ще мʼякіше та ніжніше).

Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба

Якщо любите паніровку, можна зробити будь-яку, з тієї ж манки, панірувальних сухарів або борошна. Подавайте з улюбленим соусом, але вони смакують і просто так.

Читайте також:

Можливо зацікавить