Як приготувати м’які та соковиті котлети з фаршу без хліба
Іноді навіть найзвичайніші котлети можна зробити неймовірно ніжними та пухкими, якщо додати несподіваний інгредієнт — манку. У поєднанні з фаршем, яйцем і сметаною або кефіром вона забезпечує м’яку структуру, а терта цибуля додає соковитості.
Ці котлети смажать до золотистої скоринки, а потім можна ще трохи протушкувати, щоб вони стали ще м’якшими, пишуть Добрі новини.
Пропонуємо рецепт приготування котлет, які виходять неймовірно ніжними та пухкими, але в них немає ані хліба на молоці, ані тонни цибулі з кабачком.
Інгредієнти:
- Фарш 400 г
- Манка 2 ст. л
- 1 яйце
- Сметана 3 ст. л (або кефір 150 мл)
- 1 цибулина
- Гірчиця 1 ч. л
- Сіль 1 ч. л
- Перець мелений 1/2 ч. л
- Спеції за смаком
- Олія (для смаження)
Приготування: у миску закиньте свіжий фарш, додайте до нього манку, яйце, сметану (або кефір). Цибулину натріть на тертці, бо так вона пустить більше соку, і додайте до маси. Манка буде тягнути на себе вологу і саме завдяки цьому структура котлет буде пухкою.
Далі додайте сіль, приправи і гірчицю. Всю масу ретельно вимісіть і дайте постояти хоча б хвилин 10-15 (щоб як раз набухла манка). А потім ще раз добре перемішайте.
Після того, як фарш “відпочив”, сформуйте вологими руками невеликі котлетки. Обсмажуйте їх на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. А після обсмажування можна скласти їх у каструлю, додати трошки води і протушкувати котлети ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні (так вони будуть ще мʼякіше та ніжніше).
Якщо любите паніровку, можна зробити будь-яку, з тієї ж манки, панірувальних сухарів або борошна. Подавайте з улюбленим соусом, але вони смакують і просто так.
Читайте також:
- Що додати у деруни, аби вони не розповзалися і були хрумкі: одна проста хитрість
- Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт
- Корисна чи шкідлива? Вся правда про вівсянку від дієтологині