Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт

Сирники — улюблена страва багатьох українців, але часто під час смаження вони розповзаються і втрачають форму. Господині поділилися простим лайфхаком: замість борошна, манки чи крохмалю до сирного тіста варто додати кокосову стружку.
По-перше, вона чудово вбирає зайву вологу з сиру, завдяки чому сирна маса стає густою і гарно тримає форму, а по-друге, надає кокосового присмаку, який робить сирники ще смачнішими, пишуть Добрі новини.

Інгредієнти:
- Сир (творог) 300 г
- Кокосова стружка 100 г
- Яйце 1 шт
- Цукор 2 ст. ложки
- Ванілін 5-10 г
- Щіпка солі
- Манка 2 ст. ложки (для панірування)
Приготування:
Кисломолочний сир повинен бути сухим, тобто щоб в ньому було як можна менше сироватки. Його варто протерти через сито або пропустити через блендер. Потім додайте яйце, цукор, ванілін, щіпку солі та кокосову стружку, все добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин. За цей час кокос вбере зайву вологу, а маса стане густою і сирник буде гарно ліпитися.
Після цього сформуйте сирники, і за бажанням можна обваляти їх у манці, щоб отримати легку скоринку, але й без цього вони чудово тримають форму. Смажте на середньому вогні до золотистості або запікайте в духовці.


Подавайте сирники з варенням, сметаною або згущеним молоком. А якщо прибрати цукор, бо можливо ви на правильному харчуванні, то вони гірше не стануть, а тільки набудуть м’якого вершково-кокосового смаку.
Читайте також:
- Як зберігати хліб без плісняви: одна проста заміна хлібниці
- Як відрізнити справжнє вершкове масло від підробки: прості домашні тести
- Як легко очистити сковорідку та каструлю від нагару за допомогою соди, зубної пасти та Coca-Cola