Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт

Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт

Сирники — улюблена страва багатьох українців, але часто під час смаження вони розповзаються і втрачають форму. Господині поділилися простим лайфхаком: замість борошна, манки чи крохмалю до сирного тіста варто додати кокосову стружку.

По-перше, вона чудово вбирає зайву вологу з сиру, завдяки чому сирна маса стає густою і гарно тримає форму, а по-друге, надає кокосового присмаку, який робить сирники ще смачнішими, пишуть Добрі новини.

Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт

Інгредієнти:

  • Сир (творог) 300 г
  • Кокосова стружка 100 г
  • Яйце 1 шт
  • Цукор 2 ст. ложки
  • Ванілін 5-10 г
  • Щіпка солі
  • Манка 2 ст. ложки (для панірування)

Приготування:

Кисломолочний сир повинен бути сухим, тобто щоб в ньому було як можна менше сироватки. Його варто протерти через сито або пропустити через блендер. Потім додайте яйце, цукор, ванілін, щіпку солі та кокосову стружку, все добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин. За цей час кокос вбере зайву вологу, а маса стане густою і сирник буде гарно ліпитися.

Після цього сформуйте сирники, і за бажанням можна обваляти їх у манці, щоб отримати легку скоринку, але й без цього вони чудово тримають форму. Смажте на середньому вогні до золотистості або запікайте в духовці.

Що додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнтЩо додавати у сирники, аби вони не розвалювалися: один секретний інгредієнт

Подавайте сирники з варенням, сметаною або згущеним молоком. А якщо прибрати цукор, бо можливо ви на правильному харчуванні, то вони гірше не стануть, а тільки набудуть м’якого вершково-кокосового смаку.

Читайте також:

Можливо зацікавить