Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Риба — страва, яку часто готують удома, але під час смаження вона може створювати чимало незручностей: бризки олії, різкий запах і пригорілу скоринку. Та кулінарні експерти запевняють — уникнути цих проблем легко! Є кілька простих лайфхаків, які допоможуть смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки.

Процес приготування риби доволі непростий і потребує особливої уваги. Так, часто риба бризкається олією, прилипає до сковорідки та “випромінює” неприємний аромат на весь будинок.

Але всі ці неприємності можна легко усунути за допомогою простого лайфхаку. За словами кулінарних експертів, існує одразу декілька способів зробити так, аби риба в процесі приготування не прилипала до сковорідки. Передусім, важливо обрати якісну сковорідку з антипригарним покриттям. У такий посуд можна навіть не додавати олію – і страва все одно не прилипне до її поверхні.

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Якщо ж у вас немає сучасної антипригарної сковорідки, експерти запевняють, що можна використовувати і стару чавунну. Для цього достатньо попередньо виконати з нею простий трюк. Викладіть у пательню 300-400 грамів солі і посмажте її. Це значно зменшує ризики прилипання будь-яких страв – не тільки риби чи, наприклад, котлет.

Також існує незвичайний лайфхак, пов’язаний із імбиром. Перш ніж виливати на пательню рослинну олію, потрібно змастити її невеликим шматочком імбиру.

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Тільки після цього беріться до приготування. Імбир можна замінити цукром. Спершу налийте на сковорідку олію, а потім додайте туди дрібку цукру – і смажте рибу із задоволенням, без смороду, бризок олії та прилипання. 

Читайте також:

Можливо зацікавить