Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Риба — страва, яку часто готують удома, але під час смаження вона може створювати чимало незручностей: бризки олії, різкий запах і пригорілу скоринку. Та кулінарні експерти запевняють — уникнути цих проблем легко! Є кілька простих лайфхаків, які допоможуть смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки.

Процес приготування риби доволі непростий і потребує особливої уваги. Так, часто риба бризкається олією, прилипає до сковорідки та “випромінює” неприємний аромат на весь будинок.

Але всі ці неприємності можна легко усунути за допомогою простого лайфхаку. За словами кулінарних експертів, існує одразу декілька способів зробити так, аби риба в процесі приготування не прилипала до сковорідки. Передусім, важливо обрати якісну сковорідку з антипригарним покриттям. У такий посуд можна навіть не додавати олію – і страва все одно не прилипне до її поверхні.

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Якщо ж у вас немає сучасної антипригарної сковорідки, експерти запевняють, що можна використовувати і стару чавунну. Для цього достатньо попередньо виконати з нею простий трюк. Викладіть у пательню 300-400 грамів солі і посмажте її. Це значно зменшує ризики прилипання будь-яких страв – не тільки риби чи, наприклад, котлет.

Також існує незвичайний лайфхак, пов’язаний із імбиром. Перш ніж виливати на пательню рослинну олію, потрібно змастити її невеликим шматочком імбиру.

Як смажити рибу без запаху, без бризок і без прилипання до сковорідки

Тільки після цього беріться до приготування. Імбир можна замінити цукром. Спершу налийте на сковорідку олію, а потім додайте туди дрібку цукру – і смажте рибу із задоволенням, без смороду, бризок олії та прилипання. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Баскський чізкейк з кисломолочного сиру: найкращий рецепт того самого десерту

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Гліцерин, оцет і дві ложки «таємного» інгредієнту: як раз і назавжди позбутися конденсату на вікнах

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Як зробити, щоб калачики цвіли постійно: підживіть цим копійчаним добривом — і вазон покриється безліччю квітів

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Чи справді вершкове масло шкідливе: кому його їсти не можна

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Сковорідка сяятиме як нова через кілька хвилин: «чарівні» методи без хімії, про які ви не знали

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Рецепт шоколадного бісквіта, який завжди виходить: склянка цукру, склянка борошна і 4 яйця

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Чи безпечно пити кип’ячену воду, яка постояла: що кажуть фахівці

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Що робити, щоб кури несли багато яєць узимку: ці поради точно допоможуть

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю

Хрустке печиво з манки: бюджетний і швидкий рецепт до чаю