Рецепт легендарних сирників від судді «МастерШеф»: секрети і покрокове приготування

Рецепт легендарних сирників від судді «МастерШеф»: секрети і покрокове приготування

Відомий шеф-кухар та суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом своїх легендарних сирників.

Про це він написав на своїй інстаграм-сторінці.

За словами шефа, основа вдалих сирників — правильний сир жирністю 9–12%, максимально схожий на домашній і обов’язково сухий. Перед приготуванням його потрібно ретельно віджати через вафельний рушник, щоб позбутися зайвої вологи та отримати правильну щільність і характерну «домашню» текстуру.

Кулінар зізнається, що найбільше любить сир із «грудочками», а не пастоподібний — саме він дає ту саму традиційну текстуру. Ще один секрет — не перемішувати масу занадто довго, щоб сирники залишалися ніжними.

Фірмовий рецепт від Ярославського

  • 300 г віджатого сиру
  • 1 жовток або половина яйця
  • 35–45 г цукру (2 ст. л.)
  • 25–30 г борошна (+ ще трохи для формування)
  • ваніль або ванільний цукор за бажанням

Потрібно змішати сир, цукор і яйце виделкою, додати борошно та швидко сформувати «ковбаску». Нарізані шайби обваляти в  борошні, сформувати сирники та обсмажити до золотистої скоринки.

Після цього їх можна або поставити в духовку на 5–7 хвилин при 190°C, або досмажити на мінімальному вогні під кришкою. У другому варіанті сирники не повинні бути надто товстими, інакше вони не пропечуться.

Подавати сирники можна зі сметаною, варенням або згущеним молоком.

Читайте також:

  • Пиріг з яблук, який завжди виходить — простий рецепт на кожен день
  • Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють
  • Пухкі пиріжки з яблуками на кефірі — простий рецепт, який завжди вдається

Можливо зацікавить