Рецепт легендарних сирників від судді «МастерШеф»: секрети і покрокове приготування
Відомий шеф-кухар та суддя «МастерШеф» Володимир Ярославський поділився рецептом своїх легендарних сирників.
Про це він написав на своїй інстаграм-сторінці.
За словами шефа, основа вдалих сирників — правильний сир жирністю 9–12%, максимально схожий на домашній і обов’язково сухий. Перед приготуванням його потрібно ретельно віджати через вафельний рушник, щоб позбутися зайвої вологи та отримати правильну щільність і характерну «домашню» текстуру.
Кулінар зізнається, що найбільше любить сир із «грудочками», а не пастоподібний — саме він дає ту саму традиційну текстуру. Ще один секрет — не перемішувати масу занадто довго, щоб сирники залишалися ніжними.
Фірмовий рецепт від Ярославського
- 300 г віджатого сиру
- 1 жовток або половина яйця
- 35–45 г цукру (2 ст. л.)
- 25–30 г борошна (+ ще трохи для формування)
- ваніль або ванільний цукор за бажанням
Потрібно змішати сир, цукор і яйце виделкою, додати борошно та швидко сформувати «ковбаску». Нарізані шайби обваляти в борошні, сформувати сирники та обсмажити до золотистої скоринки.
Після цього їх можна або поставити в духовку на 5–7 хвилин при 190°C, або досмажити на мінімальному вогні під кришкою. У другому варіанті сирники не повинні бути надто товстими, інакше вони не пропечуться.
Подавати сирники можна зі сметаною, варенням або згущеним молоком.
Читайте також:
- Пиріг з яблук, який завжди виходить — простий рецепт на кожен день
- Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють
- Пухкі пиріжки з яблуками на кефірі — простий рецепт, який завжди вдається