Пухкі пиріжки з яблуками на кефірі — простий рецепт, який завжди вдається
Пиріжки з яблуками — простий, але напрочуд смачний варіант домашньої випічки. Ніжне кефірне тісто у поєднанні з начинкою з яблук, вершкового масла та цукру дарує той самий «теплий» смак, який важко забути.
Така страва точно здивує вас своєю м’якістю й ароматом, пишуть Добрі новини.
Інгредієнти для тіста:
- 0,5 літра кефіру;
- приблизно 7-8 склянок борошна;
- 2 курячі яйця;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру.
Інгредієнти для начинки:
- 3 великі яблука;
- 2 столові ложки вершкового масла;
- 5 чайних ложок цукру.
Спосіб приготування:
Спершу почніть із приготування начинки. Для цього яблука очистіть від шкірки та серцевини і наріжте кубиками. На сковороді на повільному вогні розтопіть вершкове масло.
Коли масло розтопиться, додайте до нього цукор. Коли цукор розтане і закипить, відправте на сковороду яблука. Смажте, поки яблука не посвітлішають і не стануть трохи м’якшими.
Поки яблука остигають, приступіть до тіста. Борошно обов’язково просійте в миску, щоб наситити його киснем. Частину борошна відсипте, щоб регулювати густоту тіста під час замісу.
У борошні зробіть поглиблення, в яке влийте кефір. До кефіру висипте цукор, сіль та соду. Перемішайте виделкою. Потім додайте яйця та рослинну олію. Замісіть м’яке тісто. Зверніть увагу, що тісто повинне бути м’яким!
Залишок борошна підсипайте частинами, поки не отримаєте потрібну консистенцію. Досвідчені кулінари зазначають, що тісто має бути як мочка вуха. Від тіста відривайте шматочки та розкачуйте невеликі кружечки.
У центр кожного кружечка викладіть начинку з яблук. Ліпіть пиріжки. Смажте пиріжки з усіх боків на сковороді на олії або у фритюрі.
Читайте також:
- Сирники, які ніколи не розповзаються: простий інгредієнт, що гарантує ідеальну форму
- Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють
- Ідеальна яблучна шарлотка — простий рецепт, який завжди вдається