Сирники, які ніколи не розповзаються: простий інгредієнт, що гарантує ідеальну форму

Що додавати у сирники, щоб вони не розвалювалися

Сирники — страва, яку обожнюють і діти, і дорослі. Проте навіть найдосвідченіші господині часом стикаються з проблемою: замість апетитних рум’яних кружечків сирники під час смаження розповзаються по сковороді.

Щоб цього не сталося, одні господині додають у тісто більше борошна, інші — манку або навіть крохмаль, щоб сирники хоч якось тримали форму. Але всі ці добавки мають один великий мінус — вони «забивають» ніжний смак сиру і ми маємо скоріше щось схоже на оладки, пишуть Добрі новини.

Та досвідчені господині знайшли хитрий лайфхак, і замість усього цього просто додають — кокосову стружку. По-перше, вона чудово вбирає зайву вологу з сиру, завдяки чому сирна маса стає густою і гарно тримає форму, а по-друге, надає кокосового присмаку, який робить сирники ще смачнішими.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний - 300 г
  • Кокосова стружка - 100 г
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Ванілін - 5-10 г
  • Щіпка солі
  • Манка - 2 ст. ложки (для панірування)

Приготування:

Кисломолочний сир повинен бути сухим, тобто щоб в ньому було як можна менше сироватки. Його варто протерти через сито або пропустити через блендер. Потім додайте яйце, цукор, ванілін, щіпку солі та кокосову стружку, все добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин. За цей час кокос вбере зайву вологу, а маса стане густою і сирник буде гарно ліпитися.

Після цього сформуйте сирники, і за бажанням можна обваляти їх у манці, щоб отримати легку скоринку, але й без цього вони чудово тримають форму. Смажте на середньому вогні до золотистості або запікайте в духовці.

Подавайте сирники з варенням, сметаною або згущеним молоком. А якщо прибрати цукор, бо, можливо, ви на правильному харчуванні, то вони гірше не стануть, а тільки набудуть м’якого вершково-кокосового смаку.

Читайте також:

Можливо зацікавить