Сирники, які ніколи не розповзаються: простий інгредієнт, що гарантує ідеальну форму

Що додавати у сирники, щоб вони не розвалювалися

Сирники — страва, яку обожнюють і діти, і дорослі. Проте навіть найдосвідченіші господині часом стикаються з проблемою: замість апетитних рум’яних кружечків сирники під час смаження розповзаються по сковороді.

Щоб цього не сталося, одні господині додають у тісто більше борошна, інші — манку або навіть крохмаль, щоб сирники хоч якось тримали форму. Але всі ці добавки мають один великий мінус — вони «забивають» ніжний смак сиру і ми маємо скоріше щось схоже на оладки, пишуть Добрі новини.

Та досвідчені господині знайшли хитрий лайфхак, і замість усього цього просто додають — кокосову стружку. По-перше, вона чудово вбирає зайву вологу з сиру, завдяки чому сирна маса стає густою і гарно тримає форму, а по-друге, надає кокосового присмаку, який робить сирники ще смачнішими.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний - 300 г
  • Кокосова стружка - 100 г
  • Яйце - 1 шт
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Ванілін - 5-10 г
  • Щіпка солі
  • Манка - 2 ст. ложки (для панірування)

Приготування:

Кисломолочний сир повинен бути сухим, тобто щоб в ньому було як можна менше сироватки. Його варто протерти через сито або пропустити через блендер. Потім додайте яйце, цукор, ванілін, щіпку солі та кокосову стружку, все добре перемішайте і залиште на 20-30 хвилин. За цей час кокос вбере зайву вологу, а маса стане густою і сирник буде гарно ліпитися.

Після цього сформуйте сирники, і за бажанням можна обваляти їх у манці, щоб отримати легку скоринку, але й без цього вони чудово тримають форму. Смажте на середньому вогні до золотистості або запікайте в духовці.

Подавайте сирники з варенням, сметаною або згущеним молоком. А якщо прибрати цукор, бо, можливо, ви на правильному харчуванні, то вони гірше не стануть, а тільки набудуть м’якого вершково-кокосового смаку.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Які хвороби дають право на відстрочку: повний перелік діагнозів, з якими не мобілізують

Які хвороби дають право на відстрочку: повний перелік діагнозів, з якими не мобілізують

Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють

Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють

Скільки можна зберігати консервацію: лікарка назвала небезпечні строки та пояснила, коли виникає ботулізм

Скільки можна зберігати консервацію: лікарка назвала небезпечні строки та пояснила, коли виникає ботулізм

Україна — Ісландія: коли і де дивитися вирішальний матч кваліфікації до ЧС-2026, ставки букмекерів

Україна — Ісландія: коли і де дивитися вирішальний матч кваліфікації до ЧС-2026, ставки букмекерів

Як приготувати шарлотку

Ідеальна яблучна шарлотка — простий рецепт, який завжди вдається

Різдвяний піст: чи можна пити алкоголь і що дозволено їсти

Різдвяний піст: чи можна пити алкоголь і що дозволено їсти

Як не втратити яйця: топ-6 помилок у догляді за курми

Як не втратити яйця: топ-6 помилок у догляді за курми

Смак із бабусиної кухні: волинянка розповіла, як готувати справжні манники

Смак із бабусиної кухні: волинянка розповіла, як готувати справжні манники

Поливайте цим орхідеї 2 рази на місяць — і вазон квітнутиме цілий рік: секретне підживлення, про яке ви не знали

Поливайте цим орхідеї 2 рази на місяць — і вазон квітнутиме цілий рік: секретне підживлення, про яке ви не знали