Ідеальна яблучна шарлотка — простий рецепт, який завжди вдається
Яблучна шарлотка — один з надійних рецептів домашньої випічки. Вона готується легко й швидко, потребує мінімум інгредієнтів, а щоразу виходить однаково вдало: ніжне, повітряне тісто поєднується з ароматними шматочками яблук, створюючи той самий знайомий затишний смак.
ТСН підготував рецепт простої шарлотки від фудблогерки Альони Карпюк.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 200 г борошна
- 3 ст. л. олії
- 1 ч. л. розпушувача
- 5 яблук
- кориця (за смаком)
Приготування
Збийте яйця з цукром. Має вийти дуже пишна й легка маса. Потім додайте масло, просіяне борошно з розпушувачем. Усе добре перемішайте.
Яблука наріжте дрібними шматочками та викладіть до форми. За бажанням посипте корицею. Зверху залийте яблука тістом. Поставте шарлотку до розігрітої духовки. Випікайте приблизно 50 хв за температури 180°.
Читайте також:
- Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: найпростіший десерт, який підкорив соцмережі
- Сирник з яблуками, який тане в роті — рецепт домашньої випічки
- Різдвяний піст 2025: які роботи можна робити на городі та коли землю краще не чіпати