«Поки ви перебуваєте в церкві з грішним священиком, ви будете спасенні», - настоятель волинського храму

Гріх церква священник

Духівник з Волині Віктор Возняк розповів про грішного та злого священника.

Про це настоятель парафії Святого Архистратига Михаїла міста Любомль написав у соціальній мережі «Facebook».

Далі - його пряма мова.

«Якщо священник навчає тебе правильно (Слову Божому), то не дивись на життя його, а слухай те чому він тебе вчить. І не кажи ніколи-чому він мене вчить, а сам цього не робить? Обов'язок священника вчити, і якщо він цього не буде робити, то буде засуджений Господом. А якщо ти не будеш слухатись його, то і ти будеш засудженим, бо так говорить Господь: Слухаєш священника, Мене слухаєш, а не слухаєш священника і Мене не слухаєш.

А хто ображає священника, той Мене ображає. Це не добре браття, коли вівці ображають пастуха. Отой не хороший злий та грішний священник, за тебе і за твоїх братів і сестер, кожного дня службу приносить Богу, вранці і ввечері, в церкві і поза церквою, він молиться Богу за всіх, за мир за перемогу, за ранених, за полонених.

Подумай про все це і шануй його як слугу Божого. Але ти кажеш- а він грішний і злий, я не буду його слухати і в його церкву ходити. А Церква не його, не священникова, Церква є Христова, і являється земним Домом Божим. І яке тобі діло, що священник грішний і злий?- ти на себе дивись. Якщо добрий священник молиться за тебе, то яка тобі користь, якщо ти є сам грішник і негідник? А якщо ти будеш добрий і вірний Христу і не грішний, то гріхи священника анітрохи тобі не зашкодять. Благодать дається від Бога. Священник тільки відкриває уста, а Бог все робить», - говорить святитель Іоанн Златоуст.

Хіба з цього, браття, не ясно, що Бог діє через священника навіть, якщо священник негідний грішний, злий і недостойний? Подумайте: хто нас спасає: священник чи Бог? Хто дає нам благодать у Таїнствах? Хто приймає наші молитви в церкві? Чиє Слово священник читає на Богослужінні, або чиї Слова використовує у проповіді- чи не Ісусові? Очевидно, що все наше спасіння в руках Господа, а не священника. Якщо ви дійсно хочете врятувати свою душу через священника, то шукайте в цьому випадку безгрішного священика. Але чи знайдете ви такого? На жаль, всі ми грішні, від першого до останнього. Бо ніхто не чистий від скверни, навіть якщо лише один день життя його на землі. Тому, замість того, щоб засуджувати та тікати від грішного священника, а через нього і від Церкви Христової, то краще тікати від хулителів та недоброзичливців, що так мерзопакосно обзивають Церкву Христову.

Поки ви перебуваєте в церкві з грішним священиком, ви завжди будете спасенні, але якщо будете в дружбі з богохульниками поза церквою, то ви ніколи не увійдете в Царство Небесне. Бо, якими б святими вам вони не здавалися, все одно ніколи не забувайте, що в них немає ні священника, ні Церкви, ні Таїнств, а, отже немає і Благодаті Божої.

Читайте також:

Можливо зацікавить