Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок перед ПП «Зосін-Устилуг»

Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок перед ПП «Зосін-Устилуг»

Польські фермери продовжують блокувати рух для вантажних транспортних засобів на кордоні з Україною. Зокрема, перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг» протестувальники на виїзд з України не пропускатимуть жодної вантажівки.

На в'їзд в Україну пропускатимуть по шість вантажних автомобілів щогодини, - повідомили у Державній прикордонній службі України.

Наразі мітингарі ускладнюють або блокують рух у напрямку пунктів пропуску «Дорогуськ-Ягодин», «Зосін-Устилуг», «Долгобичув-Угринів», «Хребене – Рава-Руська», «Медика-Шегині».

«Зокрема, упродовж останніх днів у зв’язку з проведенням ними акцій протесту, на напрямку українських пунктів пропуску «Ягодин» та «Шегині» пропуск вантажних автомобілів в бік Республіки Польща взагалі не здійснюється. Щодо виїзду з Польщі через ці пункти пропуску – пропускається вкрай обмежена кількість вантажівок», – зазначили прикордонники.

Впродовж минулої доби на в’їзд в Україну в «Ягодині» було оформлено 42 вантажних автомобілі, а в пункті пропуску «Шегині» – 29 вантажних транспортних засобів.

Також за інформацією польської сторони, сьогодні, 11 березня, з 9.00, мітингарі не пропускають в Польщу вантажівки, які слідують через пункт пропуску «Угринів». На виїзд з Польщі заявлялося про пропуск по чотири вантажні автомобілі щогодини.

Пізніше, о 9.21, від поляків надійшла інформація, що протестувальників перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг» на виїзд з України пропускатимуть жодного вантажного автомобіля. Причому, вони не вказали, доки триватиме блокада. Натомість на в'їзд в Україну здійснюватимуть пропуск по шість вантажних автомобілів щогодини.  

Читайте також: 

Можливо зацікавить