Польські фермери призупинили блокаду: подробиці

Польські фермери призупинили блокаду: подробиці

На кордоні між Україною та Польщею 23 грудня вдалося розблокувати пункт пропуску «Шегині-Медика». Новий уряд Польщі веде перемовини із протестувальниками.

Про це повідомив віцеміністр Міністерства аграрної політики Міхал Колодзейчак.

Зранку, 23 грудня, представники уряду разом з міністром сільського господарства вели перемовини з фермерами, які брали участь в акції протесту. У результаті переговорів було досягнуто домовленостей і протестувальники погодилися призупинити блокаду.

«Аграрний протест в «Медика» призупинено. З самого ранку разом з міністром сільського господарства й розвитку села Чеславом Секерським говорили з фермерами, які очолюють протест. Протест призупинено, три основні вимоги перейдуть у фазу реалізації якнайшвидше», - повідомив Колодзейчак.

Протест вдалося призупинити після тривалих розмов з фермерами, які виступали з трьома основними вимогами - дотації для закупівлі кукурудзи, збереження сільськогосподарського податку на поточному рівні та продовження кредитів ліквідності.

Уряд Польщі вирішив взяти ці вимоги до уваги та реалізувати їх настільки швидко, наскільки це можливо. Міхал Колодзейчак запевнив, що рішення, пов'язані із сільським господарством та підтримкою фермерів, обговорять після святкового періоду.

Читайте також:

  • Волинські перевізники розповіли, яких збитків зазнають через блокування поляками митних переходів

Можливо зацікавить