Посилення мобілізації: пенсіонери також ставатимуть на облік

Мобілізація пенсіонерів

18 травня набуде чинності новий закон про зміни призову. Стало відомо про основні положення, серед яких військовий облік однієї категорії пенсіонерів.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін вказав, що державі повинно бути відомо, скільки в Україні є здорових чоловіків у віці 18-60 років. Також потрібні дані про тих, хто має відстрочку або бронювання, у кого народилася третя дитина, хто став переселенцем й змінив місце проживання, пише Голос Карпат.

Зазначено, що змінюється сам підхід до війни. Спікер наголосив, що у суспільстві дуже помітно різницю: для одних громадян війна є, а для інших ніби й немає.

«Історія, коли частина людей воює і постійно перебуває на фронті, а частина живе своїм спокійним життям, вочевидь, що цьому вже приходить край. Разюча відмінність, яка кидалася щоразу в очі, коли повертаєшся з Донбасу у Київ чи Львів, чи інші мирні міста, не є нормальною. Можливо, це було б нормально, якби у нас був слабкий ворог, однак у цьому випадку треба мобілізуватися всій країні, всьому суспільству», - пояснив Лазуткін.

За словами спікера, після 18 травня всі чоловіки призовного віку мають актуалізувати дані про себе у ТЦК, ЦНАП або електронному кабінеті.

Спікер уточнив, що тепер керівники та заступники керівників державних органів, а також інші держслужбовці будуть бронюватися лише на 50%, а не на 100%, як це було раніше. Це чиновники категорій Б та В.  Разом з тим чиновники категорії А – це вищий корпус державної служби - залишаються заброньованими.

Зміни торкнуться й пенсіонерів:

«Пенсіонери силових структур також тепер стають на облік. Це була чутлива тема, про яку багато говорили, й також певною мірою відповідає запиту на справедливість», - повідомив Дмитро Лазуткін.

Читайте також:

Можливо зацікавить