Повернувся з-за кордону, щоб син мав мирне майбутнє: дружина молодого захисника з Волині просить присвоїти державну нагороду загиблому чоловіку

Повернувся з-за кордону, щоб син мав мирне майбутнє: дружина молодого захисника з Волині просить присвоїти державну нагороду загиблому чоловіку

27-річному Герою з Луцького району Миколі Гайдаю просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України розмістила дружина захисника Іванна Гайдай.

Микола Гайдай - сержант Збройних Сил України, командир бойової машини – командир механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону, 19.12.1995 року народження.

Микола народився в селі Сьомаки Луцького району Волинської області, після закінчення школи та навчання в училищі він у 2016 році, приховавши від військово-лікарської комісії травму голови, пішов служити в армію з словами «Мої батько та дід служили, тому мій обов’язок – продовжити традицію моїх рідних, особливо в такий складний час для нашої країни». Після закінчення служби працював спочатку в Україні, згодом за кордоном, з метою забезпечення своєї новоствореної сім’ї, бо невдовзі у нього з дружиною з’явилося довгоочікуване поповнення –  син Ярослав, якому зараз 2,5 роки.

«Під час початку повномасштабного вторгнення Микола знаходився за кордоном і першою його фразою після отримання страшної звістки «розпочалась війна», було «Я їду додому, захищати вас. На той момент я змогла його відмовити, однак в червні 2022 року він повернувся в Україну з чітким наміром піти захищати свою Батьківщину та свою сім’ю, задля того, що наш син мав мирне і щасливе майбутнє у незалежній країні», - ділиться дружина Героя.

26 червня 2022 року Микола розпочав свою службу на варті нашої держави, спочатку в резерві 100 Бригади на території рідної області, укріплюючи її кордони, згодом на території Черкащини, де разом з побратимами підвищував бойові навики. В травні 2023 року Микола в складі 118 Окремої Механізованої бригади брав участь у контрнаступі на Запорізькому напрямку, де 26 липня 2023 року, рівно через 1 рік та 1 місяць після початку служби, отримав поранення несумісні з життям, під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу н.п. Роботине, очолюючи колону наших бійців на бойових машинах. Микола не дожив до звільнення н.п. Роботине менше місяця.

«Мій чоловік був мужнім, хоробрим воїном, люблячим татком, та найкращим чоловіком, якого я могла собі уявити. Він віддав за свободу та незалежність своєї країни і свого народу найдорожче – власне життя. Для мене він завжди був та назавжди залишиться Героєм, якого я кохала і буду кохати до свого останнього подиху. Я мрію, щоб імена кожного з Героїв були закарбовані в історії України, щоб наші нащадки могли пишатися людьми, які захищали нашу Незалежність», - додає Іванна.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить

день народження

На двох - 188 років: довгожительки з Волині відсвяткували день народження

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

малина

Завжди велика та солодка малина: чим волинянам підживлювати ягоди в травні

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

втрати

Загинув унаслідок вибухової травми: на Волині прощатимуться із бойовим медиком Артемом Рудим

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: на Донеччині загинув молодий Герой з Волині Сергій Касьян

втрати війна

Після початку вторгнення знову став на захист України: обірвалось життя Героя з Волині Анатолія Оніщука

втрати

Не судилося стати дідусем: захисник з Волині отримав смертельне поранення, перебуваючи на бойових позиціях

ПЦУ

Священник УПЦ МП не пускав людей в церкву: на Волині громада вперше відзначила престольне свято у складі ПЦУ