Повістки на вулицях: чи можна відмовитися від перевірки документів

Повістки на вулицях: чи можна відмовитися від перевірки документів

У ТЦК пояснили, чи мають право українці відмовити від перевірки документів на вулиці. 

Про це розповів начальник мобілізаційного відділення ТЦК та СП Володимир Богданович в етері одеського телеканалу, пише УНІАН

Так, військовозобов’язаний може показати на вимогу працівників ТЦК як паперову, так і електронну версію військово-облікового документа. Працівники ТЦК перевіряють дані особи через електронні реєстри й таким чином одразу встановлюють всю необхідну інформацію.

«Представником уповноваженим перевіряється особа або представником ТЦК через реєстраторів, які мають право доступу до реєстру і таку людину можна швидко встановити. Чи вона підлягає призову по мобілізації, чи в неї уточнені військово-облікові дані, чи не уточнені, чи вона перебуває на обліку і таке інше. А також представники Нацполіції можуть встановити особу… Безпосередньо може бути встановлена особа і на вулицях міста, є для цього всі засоби технічні й можливості», ‒ розповів Богданович.

Втім, інколи військовозобов'язаний на вимогу працівників ТЦК відмовляється назвати свої дані та документи. У такому випадку працівники ТЦК керуються постановою Кабміну №560.

Богданович пояснив, що уповноважена особа відрекомендовується, пояснює, що встановлюватиме особу. Людина, звісно, може відмовитися. Якщо особа не відмовляється, її перевіряють через ТЦК та СП. У разі наявності документів та індентифікації особи, до неї претензій немає. Після процедури людину відпускають. У разі відмови людині виписують повістку.

Читайте також: 

Можливо зацікавить