Появи третьої онучки він так і не дочекався: Герой з Волині відзначив ювілей на фронті, а через місяць загинув

Появи третьої онучки він так і не дочекався: Герой з Волині відзначив ювілей на фронті, а через місяць загинув

Солдат з Волині Михайло Мітура загинув 17 липня 2023 року біля селища Новоселівське на Луганщині. Захисник отримав смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу. У червні Герой на війні відзначив 40-річний ювілей. 

Історію захисника розповіли на платформі «Меморіал».

Михайло народився в селі Ржищів Волинської області. Закінчив місцеву школу. Працював у Польщі. Любив рибалити, грати у футбол і волейбол. Але найбільше любив проводити час із сім'єю.

Під час повномасштабного російського вторгнення, у червні 2022 року, чоловік був мобілізований до лав Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Проходив службу в 25-ій окремій повітрянодесантній бригаді.

«Тато завжди залишиться у наших серцях. Про його мужність і сміливість, колись і тепер, з гордістю будуть згадувати всі, хто його знав. Таких добрих і чуйних людей мати у своєму житті – це велика рідкість. Він ніколи не говорив, що йому погано. Коли не запитаєш, у нього була відповідь: «У мене все добре, краще розкажіть, як ви там». Вічна пам'ять нашому, тепер вже небесному Герою», – зазначила старша донька загиблого Катерина.

Захисник неодноразово був пораненим і мав важкі контузії, та повертався на поле бою до побратимів. Під час виконання одного з завдань на Луганщині Михайло потрапив під ворожий обстріл, де отримав поранення несумісні з життям.

Поховали десантника у рідному селі.

Вдома на Михайла чекали мама, дружина, дві доньки та троє онуків. Появи третьої онучки він так і не дочекався.

Читайте також:

Можливо зацікавить