Правильна коробка - це 50% успішності бізнесу

Правильна коробка - це 50% успішності бізнесу

У кондитерському бізнесі, до якого належить приготування різноманітних солодощів, дрібниць не буває. Адже навіть дуже смачні та привабливі десерти може зіпсувати неправильна подача. Що мається на увазі під подачею? Звичайно, упаковка.

У цьому огляді визначимося, як вибрати коробочки для солодощів, які технічні та естетичні характеристики врахувати.

Технічні параметри упаковки

Найчастіше пакувальну тару під солодощі роблять з картону. Є певні характеристики картонних коробок під кондитерські вироби, про які варто знати. І ці показники потрібно враховувати при виборі тари для своїх продуктів.  

  1. Щільність базового матеріалу. Цей показник свідчить про механічну щільність картону, його стійкість до впливу вологи та сонячного світла.
  2. Герметичність. Чим щільніше закривається коробка, тим довше її вміст залишиться свіжим та привабливим.
  3. Розмір. Відстань від продукту до стінок коробу повинна складати 1-2 см. Якщо відстань більша, випічка буде сильно «бовтатись» під час транспортування. А це погано позначиться на її зовнішньому вигляді.
  4. Механічне навантаження. Деякі виробники згадують цей параметр в описі товару: вказують граничну допустиму вагу, яку здатна витримати тара.
  5. Геометрія тари. Коробки круглої та квадратної форми користуються самим великим попитом. Якщо кругла тара буде зручною для солодощів відповідної форми, то квадратна підійде для десертів будь-якої форми.
  6. Формат постачання та зберігання коробок. Найзручніше купувати та зберігати тару в розібраному вигляді. У зібраному вигляді варто зберігати невелику партію, під запити підприємства на кілька найближчих днів.

Також варто розглянути пакувальні матеріали у контексті їхнього комерційного застосування.

Який тип пакування солодощів обрати для бізнесу

Для кондитерського бізнесу дуже важливим є питання вибору упаковки. Підприємець, який вибирає тару для свого продукту, повинен спочатку визначитися для себе з такими нюансами:

  • з якого матеріалу будуть коробки;
  • як упакувати солодощі для перевезення;
  • якому стилю тари віддати перевагу для найбільш виграшної подачі продукції.

Найбільш поширені такі типи коробок для кондитерських виробів:

  1. Коробки, що складаються з двох частин: нижній сегмент та кришка з прозорим віконцем або без нього.
  2. Низькі та високі контейнери з боковими віконцями або без них. Це можуть бути коробки з відкидними кришками або бонбоньерки із замковою фіксацією верху.

Механічна міцність коробів залежить від матеріалу, який застосовується для виготовлення. Зазвичай мова йде про одношаровий картон або мікрогофрокартон. Коробки для харчових продуктів з ламінованим покриттям мають кращу якість, вони більш стійкі до впливу вологи та жиру.

Правильна коробка - це 50% успішності бізнесу

Де в Україні придбати якісну тару для солодощів

Великий вибір пакувальної продукції пропонує вітчизняний виробник - компанія «УкрСІЧ». На складі завжди є запас коробок різного типу, форми та розміру.

Компанія «УкрСІЧ» - це типографія повного циклу. Це значить, що у них можна замовити коробки індивідуального зразка. Наприклад, контейнери будь-якої бажаної форми та розміру. Також можливий друк логотипу або будь-якого малюнку. Нанести зображення можна як на стандартні коробки, так і на упаковку виготовлену по індивідуальному макету. Замовлення можливе як великою партією, так і малим тиражем.