Правильна коробка - це 50% успішності бізнесу
У кондитерському бізнесі, до якого належить приготування різноманітних солодощів, дрібниць не буває. Адже навіть дуже смачні та привабливі десерти може зіпсувати неправильна подача. Що мається на увазі під подачею? Звичайно, упаковка.
У цьому огляді визначимося, як вибрати коробочки для солодощів, які технічні та естетичні характеристики врахувати.
Технічні параметри упаковки
Найчастіше пакувальну тару під солодощі роблять з картону. Є певні характеристики картонних коробок під кондитерські вироби, про які варто знати. І ці показники потрібно враховувати при виборі тари для своїх продуктів.
- Щільність базового матеріалу. Цей показник свідчить про механічну щільність картону, його стійкість до впливу вологи та сонячного світла.
- Герметичність. Чим щільніше закривається коробка, тим довше її вміст залишиться свіжим та привабливим.
- Розмір. Відстань від продукту до стінок коробу повинна складати 1-2 см. Якщо відстань більша, випічка буде сильно «бовтатись» під час транспортування. А це погано позначиться на її зовнішньому вигляді.
- Механічне навантаження. Деякі виробники згадують цей параметр в описі товару: вказують граничну допустиму вагу, яку здатна витримати тара.
- Геометрія тари. Коробки круглої та квадратної форми користуються самим великим попитом. Якщо кругла тара буде зручною для солодощів відповідної форми, то квадратна підійде для десертів будь-якої форми.
- Формат постачання та зберігання коробок. Найзручніше купувати та зберігати тару в розібраному вигляді. У зібраному вигляді варто зберігати невелику партію, під запити підприємства на кілька найближчих днів.
Також варто розглянути пакувальні матеріали у контексті їхнього комерційного застосування.
Який тип пакування солодощів обрати для бізнесу
Для кондитерського бізнесу дуже важливим є питання вибору упаковки. Підприємець, який вибирає тару для свого продукту, повинен спочатку визначитися для себе з такими нюансами:
- з якого матеріалу будуть коробки;
- як упакувати солодощі для перевезення;
- якому стилю тари віддати перевагу для найбільш виграшної подачі продукції.
Найбільш поширені такі типи коробок для кондитерських виробів:
- Коробки, що складаються з двох частин: нижній сегмент та кришка з прозорим віконцем або без нього.
- Низькі та високі контейнери з боковими віконцями або без них. Це можуть бути коробки з відкидними кришками або бонбоньерки із замковою фіксацією верху.
Механічна міцність коробів залежить від матеріалу, який застосовується для виготовлення. Зазвичай мова йде про одношаровий картон або мікрогофрокартон. Коробки для харчових продуктів з ламінованим покриттям мають кращу якість, вони більш стійкі до впливу вологи та жиру.
Де в Україні придбати якісну тару для солодощів
Великий вибір пакувальної продукції пропонує вітчизняний виробник - компанія «УкрСІЧ». На складі завжди є запас коробок різного типу, форми та розміру.
Компанія «УкрСІЧ» - це типографія повного циклу. Це значить, що у них можна замовити коробки індивідуального зразка. Наприклад, контейнери будь-якої бажаної форми та розміру. Також можливий друк логотипу або будь-якого малюнку. Нанести зображення можна як на стандартні коробки, так і на упаковку виготовлену по індивідуальному макету. Замовлення можливе як великою партією, так і малим тиражем.