Правоохоронці перевірять, чи законно продали лісництво в Звірові Луцького району

Правоохоронці перевірять, чи законно продали лісництво в Звірові Луцького району

Аукціон з продажу державного підприємства «Лісомисливське господарство Звірівське» у Луцькому районі міг бути формальністю та заздалегідь спланованим прикриттям для наступної приватизації. 

Про це заявив депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітів та скерував депутатський звернення на ім'я прокурора Волинської області, керівнику БЕБ та голові Антимонопольного комітету з вимогою провести перевірку щодо дотримання норм чинного законодавства під час підготовки та проведення аукціону з продажу. 

Увагу депутата привернули публікації у волинських ЗМІ, з яких вбачається, що аукціон міг бути формальністю, заздалегідь спланованим прикриттям для наступної приватизації об'єкту зацікавленими особами.

У зверненні депутат Волинської обласної ради наводить кілька підстав, які, на його думку, викликають підозри щодо дотримання усіх правил проведення аукціону. Перше - це досить низька стартова ціна продажу, друге - те, що переможець аукціону Євгеній Дмитренко першим же своїм кроком на аукціоні запропонував купити комплекс за понад 60 млн. Конкурувати з ним ніхто не наважився, однак згодом він передумав і відмовився від підписання документу. автоматично переможцем визначили наступного учасника - ТОВ «Деметра Стандарт».

І третьою підставою для сумніву є те, що «Деметра Стандарт» має серйозні фінансові проблеми.

 «Сподіваюся, наші правоохоронні органи відреагують належним чином та проведуть неупереджене розслідування з цього приводу. І, якщо дійсно будуть виявлені порушення, притягнуть винних осіб до відповідальності», - пояснив Вітів.

Правоохоронці перевірять, чи законно продали лісництво в Звірові Луцького районуПравоохоронці перевірять, чи законно продали лісництво в Звірові Луцького районуПравоохоронці перевірять, чи законно продали лісництво в Звірові Луцького району

Читайте також: 

Можливо зацікавить