Прогноз погоди на літо 2024: чи буде сильна спека

погода в Україні, літо-2024

Цьогорічне літо буде ще спекотнішим за попередні. Найвищі температури повітря очікуються у липні та першій половині серпня.

Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух, пише РБК-Україна.

«Відповідно до оновлених сезонних прогнозів погоди, температура повітря в Україні влітку очікується на 1-2 градуси теплішою, ніж зазвичай. Найсильніші аномалії та тенденції до утворення хвиль спеки ймовірні у західних, південних, південно-східних областях країни», - заявила Балабух.

За її словами, суттєві та тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Найвища температура повітря очікується в липні та першій половині серпня, особливо на півдні та південному сході країни. У цих же регіонах та в центральних областях країни ймовірний і дефіцит опадів.

«При посиленні циклонічної діяльності над Європою, в Україну переміщуватимуться більш вологі повітряні маси, що зумовить збільшення інтенсивності конвективних процесів, утворення локальних гроз, злив, граду, шквалу», - розповіла метеорологиня.

Додамо також, що загалом у всьому світі йде тенденція до підвищення температури повітря. Так, Всесвітня метеорологічна організація визнала 2023-й найспекотнішим роком за всі роки спостереження.

Читайте також:

Можливо зацікавить