Просто магніт: кого найчастіше кусають комарі

кого найчастіше кусають комарі

Комарі можуть зіпсувати найкращий літній вечір і надовго залишити неприємний спогад про себе у вигляді червоного висипу на шкірі та неприємного свербежу. 

Про те, що приваблює комарів та, як позбутись від комарів в домі розповів в ефірі програми «Твій день» хімік Гліб Репіч.

Кого найчастіше кусають комарі

Хімік наголошує, що перше, що приваблює комарів - це запах тіла людини.

«Тобто, якщо ви не помилися, комарі вас знайдуть краще. Комарі будуть активніше реагувати на людину яка спітніла», - зазначає Гліб Репіч.

Крім того, він додає, що комарі реагують на тепло тіла.

«У них зір дуже поганий, вони не бачать. Але вони відчувають тепло і запахи. Вони летять на запах, тепло і вуглекислий газ, який ми видихаємо. Оце є три фактори, на які летять комарі», - сказав він.

Яку групу крові не кусають комарі

Гліб Репіч вказує на те, що група крові не впливає на інтерес до людини з боку комарів.

«Групу крові треба посмакувати. Посмакували, а потім повернулися, бо сподобалися - може так. Але реально, щоб він вас вкусив, це оці три фактори. Група крові не впливає на інтерес з боку комарів», - вказав хімік.

Як вибирають комарі кого вкусити

Експерт наголосив, що бувають випадки, коли, до прикладу, сидять на сонці 2 людини з однаковою температурою тіла й обоє щойно помились. В такому випадку вирішальне значення для комарів буде мати запах тіла, який є майже унікальним у кожної людини.

Журналісти "Сніданку з 1+1" з посиланням на вчених вказують, що найчастіше комарі кусають людей із високою концентрацією тестостерону та холестерину в крові.

«Вчені виявили, комарів особливо приваблює підвищена температура тіла та висока концентрація тестостерону і холестерину у крові. Тому найчастіше комарі кусають огрядних людей та чоловіків. Також ці комахи полюбляють кров першої групи та вагітних жінок. А деякі науковці твердять, комарів неабияк приваблює кров любителів пива», - йдеться в сюжеті.

Читайте також:

Можливо зацікавить