П'ять та сім дітей: мешканкам Волині пропонують дати звання «Мати-героїня»

П'ять та сім дітей: мешканкам Волині пропонують дати звання «Мати-героїня»

На Волині відзначать почесним званням «Мати-героїня» двох мешканок Луцької громади

Про це стало відомо у середу, 13 вересня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Йдеться про Тетяну Волощук, матір п’ятьох дітей, та Ірину Сидорчук, матір сімох дітей.

Згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженим Указом Президента України від 29.06.2001 № 476/2001, почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох та більше дітей, у т.ч. дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

«Тетяна Волощук працює діловодом стройової частини відділення персоналу-штабу військової частини А0959. Жінка народила та виховує п’ятьох дітей. Ірина Сидорчук має вищу освіту, закінчила Волинський національний університет імені Лесі Українки за спеціальністю викладача англійської мови та літератури та французької мови, нині перебуває в відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Народила та виховує сімох дітей», - йдеться в документі.   

Тож члени виконкому ухвалили рішення за вагомий внесок у справу виховання дітей, підвищення авторитету української родини та самовіддану материнську працю рекомендувати цих жінок для представлення до відзначення почесним званням «Мати-героїня» 

Підготувати відповідні документи про представлення до нагород та направити їх Волинській обласній державній адміністрації для подальшого вирішення питання доручили департаменту соціальної політики міської ради.

Читайте також:

Можливо зацікавить