Рецептурний ажіотах і черги: як лучани скуповують ліки в аптеках

Рецептурний ажіотах і черги: як лучани скуповують ліки в аптеках

Біля аптек в українських містах утворюються довжелезні черги - це все ажіотаж довкола ліків, деякі з яких 1 квітня можна буде придбати лише за рецептом. Велика кількість людей приходить і до луцьких аптек.

Хоч за 10 хвилин аптека повинна закриватися, у її приміщеннв продовжують стояти десятки людей. Такі черги за день до нововведення не перші - вже від ранку запасливі лучани почали вишиковуватися, щоб придбати ліки. Адже вже наступного дня для купівлі рецептурних лікарських засобів необхідний буде рецепт.

Хоч черги утворюються не у всіх аптеках, деякі налічують лиш кількох клієнтів. 

Одним з лікарських засобів, що активно скуповується, - популярний знеболювальний «Німесил». Де-не-де він закінчився ще в обід.

Рецептурний ажіотах і черги: як лучани скуповують ліки в аптекахРецептурний ажіотах і черги: як лучани скуповують ліки в аптеках

Рецептурний ажіотах і черги: як лучани скуповують ліки в аптеках

У Міністерстві охорони здоров'я України відреагувало на ажіотаж довкола нововведення і пояснили кілька важливих моментів:

  • рецепт потрібен лише на рецептурні ліки. МОЗ не змінює перелік та умови відпуску рецептурних ліків. Усі ліки, що й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря тепер можна буде придбати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом;
  • ліки можна придбати як за паперовим, так і е-рецептом. При цьому е-рецепт має ряд переваг над паперовим бланком, а тому зручніший зокрема і при регулярному прийомі ліків;
  • за відсутності світла лікар випише паперовий рецепт. На перехідному періоді впродовж воєнного стану аптеки зобовʼязані використовувати як електронні, так і паперові рецепти.

Читайте також:

Можливо зацікавить