Оскаржуватимуть у суді: подробиці скандалу через вибори голови волинського осередку Федерації дзюдо України

Оскаржуватимуть у суді: подробиці скандалу через вибори голови волинського осередку Федерації дзюдо України

У п'ятницю, 7 червня, у Луцьку відбулись збори членів Федерації дзюдо Волині. Основним питанням на порядку денному було обрання нового голови. Протягом засідання члени волинського осередку сперечалися, а опісля голосування частина з них обіцяла подати до суду, аби результати виборів скасували, вважаючи їх нелегітимними.

Хід зборів 

На зборах членів Федерації дзюдо Волині були присутні журналісти Insider media. Голова волинського осередку Федерації дзюдо України Анатолій Бондарєв займає свою посаду з минулого року, тож звітував перед присутніми.

За його словами, основними досягненнями за рік були: купівля 4 телевізорів та 12 кімоно, відкриття філіалу в Шацьку та проведення турніру ветеранів дзюдо.

На посаду голови претендували: Анатолій Бондарєв, Анатолій Костик та Віталій Терешкевич.

Зі сторони декількох тренерів та директорів спортшкіл на адресу Анатолія Бондарєва пролунала критика, у відповідь він звинуватив їх у крадіжці грошей, мовляв тому він і не дає нікому нічого з Федерації – у тому ж числі на реабілітацію титулованої спортсменки після травми.

Основний його опонент – директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи з видів боротьби Віталій Терешкевич активно вступав у дискусії та заявляв про альтернативні напрямки розвитку дзюдо на Волині, однак вирішив зняти свою кандидатуру на користь Анатолія Костика.

Процес голосування та результати

До Федерації області входить 54 члени, на засіданні були присутні 36. Троє осіб написали заяви про те, що будуть відсутні на засіданні, але передають свої голоси колегам. Ще троє, поспішаючи на тренування, також передали свої голоси.

Члени Федерації дзюдо Волині дискутували понад годину, опісля - перейшли до процедури голосування. Однак, спортсмени почали розбиратись, кого ж саме вони обирають – голову обласного осередку чи президента Федерації і в якій формі має проходити голосування – таємно чи відкрито. Не отримавши чітких пояснень, багато членів Федерації покинули засідання.

Тож участь у самому голосуванні брало лише 14 членів обласного осередку Федерації дзюдо Волині. Попри те, що згідно статуту для обрання головою необхідно 2/3 голосів – Анатолія Бондарєва обрали повторно. За нього начебто проголосувало понад 20 членів федерації, точну цифру так і не назвали.

Позиції сторін

На зборах також був присутній віце-президент Федерації дзюдо України Михайло Руденко. Однак жодних порушень у голосуванні він не помітив.

Це викликало палку дискусію під стінами обласної ДЮСШ. Багато членів волинського осередку назвали вибори нелегітимними, мовляв частина членів Федерації у змові з головою, який не враховує інтереси більшості титулованих дзюдоїстів і не допомагає їм ні в чому. Тож вирішили звертатися до суду, аби оскаржити результати голосування. Кажуть, що нині це єдиний шлях, аби врятувати дзюдо як вид спорту на Волині.

Головуючий зборів Руслан Машуренко з такими міркуваннями не згоден, він назвав вибори голови демократичними, а конференцію публічною та відкритою. 

Журналісти ВСН звернулися за коментарем до Анатолія Бондарєва та запитали: що він думає з приводу того, що його легітимність поставили під сумнів і збираються оскаржувати в суді результати голосування.

«Я 43 роки пропрацював на тренерській роботі після Афганістану. Заслужений працівник майстер спорту СРСР, Орден червоної зірки в Афганістані. Виховав три заслужених майстра спорту, вісім міжнародників, більше 300 майстрів спорту тощо. Я маю пенсію за заслуги і по сьогоднішній день працюю тренером з однією рукою.

Скажіть, кому воно треба? Це що посада, за яку платять гроші? Я ще вкладаю у Федерацію свої особисті гроші і прошу вкладати гроші зятя свого, своїх колишніх спортсменів. А пішов я на цю посаду, тому що мене попросили тренера та директори шкіл», - розповів Анатолій Бондарєв. 

Також Анатолій Бондарєв поскаржився на попередника, який, за його словами, за 14 років довів до краху волинський осередок Федерації. Погрози стосовно судового позову Бондарєв вважає абсурдними.

Натомість кандидат на посаду очільника обласного осередку Федерації дзюдо Анатолій Костик запевнив, що результати голосування таки планують оскаржувати у суді.

«Це були збори одного чоловіка - Руслана Машуренка, який на сьогоднішній день просто-напросто зґвалтував федерацію волинського дзюдо. Ми будемо оскаржувати це рішення. Думаю, ми виграємо в суді», – сказав Анатолій Костик. 

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить