Рідні не вірять у смерть через інфаркт: що кажуть у Волинському обласному ТЦК про поховання військовослужбовця Андрія Коробка

Рідні не вірять у смерть через інфаркт: що кажуть у Волинському обласному ТЦК про поховання військовослужбовця Андрія Коробка

У п'ятницю, 14 липня в обласному центрі рідні та знайомі військовослужбовця Андрія Коробка, який помер нібито через серцеву недостатність, на знак протесту перекривали дорогу, вимагаючи повторної експертизи для визначення справжньої причини смерті. 

У зв'язку з цим інцидентом волинський обласний ТЦК та СП пояснив порядок оповіщення сім’ї військового про його загибель.

Про це йдеться в сюжеті Конкурент TV.

Нагадаємо, родина військовослужбовця Андрій Коробка зупинила його похорон через те, що на тілі захисника виявили сліди побоїв, зокрема гематоми та сліди від черевика. Рідні впевнені, що воїн помер не від серцевого нападу, як зазначив судмедексперт, а від насильства.

Пресофіцерка Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки розповіла, як відбувається процес оповіщення родини про смерть воїна та як далі діє ТЦК.

«Військова частина, у якій перебував військовослужбовець, протягом 24 годин повідомляє територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання родичів загиблого військовослужбовця про дату та причини загибелі. Далі представники ТЦК та СП протягом 7 днів вручають сім’ї офіційне сповіщення і лікарське свідоцтво про смерть, а також інформують щодо пільг, передбачених законодавством України. У разі незгоди сім’ї загиблого чи померлого військовослужбовця із судмедекспертизою, після надходження тіла, сім’я може самостійно звернутись до лікаря-патологоанатома, судово-медичного експерта чи до Національної поліції України», – каже пресофіцерка Волинського обласного ТЦК та СП.

Разом з тим Уляна Кравчук наголосила, що Територіальний центр комплектування не бере участь у організації чи проведенні судмедекспертизи.

«У функції територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не входять проведення чи дозвіл на проведення судово-медичної експертизи. Після дослідження тіла загиблого видається лікарське свідоцтво про смерть, на підставі якого родичам загиблого необхідно самостійно звернутись до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану із заявою про реєстрацію смерті та отримання свідоцтва про смерть», – каже пресофіцерка.

15 липня стало відомо, що повторний розтин тіла загиблого військового Андрія Коробка все ж відбудеться. Про результати експертизи повідомлять згодом.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що мати військовослужбовця Андрія Коробка розповідала, що у соборі відмовились відспівувати воїна. Натомість у Волинській єпархії цю інформацію спростовують.

 

 

Можливо зацікавить