Родичі з Луцька 24-річного загиблого танкіста просять присвоїти йому звання Героя України

Родичі з Луцька 24-річного загиблого танкіста просять присвоїти йому звання Героя України

Рідні з Луцька 24-річного військового Євгена Івановича Кіктенко, просять присвоїти захиснику почесне звання Героя України (посмертно).

На сайті Президента України Дар'я Вікторівна Гомон зареєструвала відповідну петицію 20 серпня. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів. 

Підтримати звернення можна проголосувавши за посиланням.

Євген Кіктенко народився 5 грудня 1997 року, у місті Змієві. Навчався у Зміївському ліцеї №1.

У мирному житті він був баристою, але вирішив змінити свою долю. Два роки тому Євген був призваний до лав Збройних Сил України.Він був танкістом і мав дві ротації в зону проведення Операції обʼєднаних сил. Його підрозділ перебував далеко від лінії розмежування, але на той час українська сторона дотримувалась так званого режиму тиші. Але танкісти постійно вдосконалювали свої навички на полігонах у Донецькій та Луганській областях.

24 лютого 2022 року застало Євгена і його побратимів за місцем проходження служби в складі 3-го танкового взводу 2- ї танкової роти окремої механізованої бригади імені Кошового отамана Івана Сірка

Під час звільнення Харківщини зазнав двічі бойових травм, оскільки, відступаючи ворог щедро мінував шляхи можливого відходу. Обидва рази машина витримувала, але бійці отримували контузії.

Загинув Євген Кіктенко біля населеного пункту Петропавлівка Купʼянського району, під час виконання бойового завдання, отримавши поранення несумісне з життям.

«У Євгена залишилась його любляча родина, рідна сестра і троє його найулюбленіших племінників, яких він виховував і з якими він виріс. Євген загинув Героєм, звільняючи рідню землю від ворога!», - йдеться у тексті петиції.

Читайте також:

Можливо зацікавить