Росія закуповує мільйони артилерійських ракет у Північної Кореї, – розвідка США

Росія закуповує мільйони артилерійських ракет у Північної Кореї, – розвідка США

Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї. Окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, Росія, ймовірно, пробуватиме придбати додаткове північнокорейське обладнання.

При цьому незрозуміло, чи закупівлі у КНДР повʼязані з експортним контролем, бо в 152 мм артилерійському снаряді чи ракеті типу "Катюша", які виробляє Північна Корея, нема нічого високотехнологічного, стверджує військовий експерт Фредерік В. Каган, - повідомляє LB.ua з посиланням на New York Times та нещодавно розсекречені дані американської розвідки.

"Єдина причина з якої Кремль має купувати артилерійські снаряди чи ракети у Північної Кореї, чи будь-кого іншого, полягає в тому, що Путін не хотів або не міг мобілізувати російську економіку для війни навіть на найбільш простому рівні", – вважає він.

Закупівля озброєння в КНДР, яка сама роками перебуває під санкціями, свідчить, що західні санкції обмежили ланцюжки постачання до Росії та змусили Кремль звертатися до держав-вигнанців. 

Представники уряду США вважають, що рішення РФ звернутися по безпілотники до Ірану та по ракети до Північної Кореї є ознакою того, що санкції та експортний контроль заважають Москві отримувати постачання для армії. 

Можливо зацікавить