Росіяни вже зайшли на висоти Часового Яру: у DeepState розповіли про важку ситуацію

Роман Погорілий, Росіяни вже зайшли на висоти Часового Яру

Російські війська вже зайшли на висоти Часового Яру на Донеччині, ситуація там важка.

Про це заявив співзасновник і аналітик проєкту DeepState Роман Погорілий в інтерв'ю NV.

«Зараз важкі бої йдуть саме за село Іванівське, яке знаходиться біля Часового Яру. Московити вже не один раз заявляють, нібито вони взяли повністю під контроль цей населений пункт, що не відповідає дійсності. Наші військові там ведуть бої, вони стримують натиск. Але, на жаль, московити вже зайшли на висоти Часового Яру, що вже не можна було допускати, бо начебто раніше заявлялося, що вибудовуються ІФС (інженерно-фортифікаційні споруди) для оборони Часового Яру в цілому. Але, як ми бачимо, вони вже підібралися впритул, тому тут залишається питання відкритим», - сказав він.

Аналітик неодноразово підкреслював, що Часів Яр - це стратегічно важливе місто, що стоїть на панівних висотах, передає «Фокус».

 «З висоти у них буде більший зоровий контроль, певною мірою, вогневий контроль, логістика, на яку вони постійно полюють. І це теж неприємно. Відповідно, вони вже зайшли на Часовоярівські висоти, де за словами командування, загалом, має бути оборона. У самому місті, найімовірніше, просто не буде можливості триматися. Московити, якщо не зможуть просуватися по землі, то будуть дуже сильно обстрілювати», - вважає Погорілий.

Читайте також:

Можливо зацікавить