Росіяни йдуть на штурм на Куп'янському напрямку: у ЗСУ розповіли подробиці

Росіяни йдуть на штурм на Куп'янському напрямку: у ЗСУ розповіли подробиці

За минулу добу сили оборони відбили 17 атак противника - 10 на Куп'янському і 7 на Лиманському напрямках.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш.

За його словами, незважаючи на те, що противник продовжує застосовувати РСЗВ, ствольну артилерію, танки та важку броньовану техніку, Силам оборони України вдалося знищити 165 окупантів на Лимансько-Куп'янському напрямку та ліквідувати чимало техніки.

При цьому ворог намагається атакувати навіть вночі і прагне «роздрібнити» підрозділи, щоб ускладнити їх знищення українською артилерією і розрахунками безпілотників.

 Він пояснив, що окупанти активно застосовують артилерію і працює по позиціях українських військових з максимально крайніх граничних дистанцій, щоб убезпечити свої артилерійські системи від влучень українських контрбатарейних підрозділів.

За його словами, незважаючи на великі втрати на Лимансько-Куп'янському напрямку, противник, зазнавши великих втрат, відновлюються і з часом знову вдається до наступу.

 Ілля Євлаш підкреслив, що росіяни намагаються атакувати українські сили на Куп'янському напрямку з метою оточити Куп'янськ і вийти на рубіж річки Оскол, щоб пробити собі сухопутний коридор до Борової.

Євлаш додав, що спроби окупантів штурмувати оборонні рубежі – безуспішні. Росіяни зазнають великих втрат і відходять назад.

Читайте також: