Російське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожному

Російське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожному

ВСН поцікавилася у речника обласного управління ДСНС Волині Володимира Нестерова, як наразі працюють рятувальники в області, та які поради можуть допомогти врятувати життя.

"На Волині, як і в решті областей, ми працюємо у посиленому режимі. Виїжджаємо на всі виклики. Наразі збільшено кількість чергових караулів, які несуть службу цілодобово, і готові до виїзду у будь-який час. Навіть під час відпочинку вони знаходяться в оперативному резерві", - розповів Володимир Нестеров.

Для громадян сьогодні також важливо ознайомитися з інформацією, як діяти при обстрілах, завалах будівель, чи зникнення українських ефірів. Але, за словами речника рятувальників, таку інформацію потрібно фільтрувати.

"Користуйтеся, за можливості, офіційними джерелами у мережі: ДСНС України, регіону, чи органів влади. Не лінуйтеся, знайдіть інформацію, яка вас може заспокоїти. А при потребі не нехтуйте допомогою психологів", - каже Нестеров.

Також на Волині медики ДСНС систематично проводять навчання з надання першої долікарської допомоги для установ та організацій. Для цивільного населення такі заняття проходять від Луцької міськради щодня у приміщенні підприємства "Спорт для всіх" (м. Луцьк, вул. Будівельників, 11, біля стадіону ВНУ), а також безліч схожих заходів організовують волонтери.

Російське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожному

Володимир Нестером зазначає, що їхні закордонні колеги також не лишаються осторонь, і наразі деякі структури з Німеччини надають певні засоби захисту для волинських рятувальників. Також волонтери допомагали з пальним.

"Наразі крайніх потреб у нас немає, але, якщо у когось є можливість, спрямуйте допомогу на Збройні Сили України, або ж тероборону. Їм зараз потрібніше", - каже речник.

Крім того, у місті Устилуг Володимир-Волинського району, поблизу пункту пропуску на українсько-польському кордоні рятувальники розгорнули намет для обігріву громадян, які вимушено залишили свої домівки через війну. У наметі громадяни можуть тимчасовий отримати прихисток від холоду та відпочити, спожити їжу, гарячий чай.

Російське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожному

Також волинські рятувальники планомірно проводять роботи по виявленню та знешкодженню вибухонебезпечних предметів (ВНП) часів Другої світової війни, про що повідомляють населення того чи іншого району.

"За тиждень ми ліквідували 15 таких предметів. Адже люди виявляють ВНП, а ми забираємо уже їх на утилізацію. Про це ми почали повідомляти на нашій сторінці, аби мешканці навколишніх громад розуміли, що це планова робота, яка не пов'язана з бойовими діями. Ми це робили й раніше, просто не інформували громадян. Для утилізації ВНП є відповідні місця, які визначені органами влади у віддалених місцях області", - розповів Нестеров.

Надаємо розроблені рятувальниками поради, при завалі будинку, обстрілах, у разі зникнення україномовного ефіру, та інші.

Російське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожномуРосійське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожномуРосійське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожномуРосійське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожномуРосійське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожномуРосійське вторгнення: як працюють волинські рятувальники, та яку інформацію сьогодні потрібно знати кожному

Можливо зацікавить

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

Павло Лебідь

Суд вирішив зняти електронний браслет із скандальновідомого Паші «Мерседеса», що служив на Волині

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Євробачення 2024

Поява артиста з Волині Yaktak на «Євробаченні» виявилась жартом

Поховання військового
відео

Скорботний кінець квітня: на Волині попрощались із Героєм Сергієм Омельчуком

втрати війна

Без батька залишилося двоє дітей: обірвалося життя Героя з Волині Ігоря Стецюка

Дрони та пікапи: з Луцька волинській «сотці» на схід передали чергову допомогу
фото

Дрони та пікапи: з Луцька волинській «сотці» на схід передали чергову допомогу