Що поїсти та випити у луцькому «Цібереку». Фото
У неділю, 1 грудня, в Луцьку на вулиці Винниченка, 2 запрацювала сімейна чебуречна «Ціберек». Відкрила заклад співзасновиця мереж домашніх напівфабрикатів «Галя Балувана» та Wesoła Pani (Польща) Алла Теліга.
Своєю чергою фіналіст популярної кулінарної передачі «Мастер Шеф. Професіонали» Владислав Цимбалюк розробив для «Ціберека» меню, в яке входять цібереки (так тут називають чебуреки) та янтики, сніданки, боули, салати, морозиво та напої.
VSN завітав до нової ресторації та дізнався детальніше, чим у «Цібереку» годують своїх гостей.
Цібереки та янтики
Головною стравою у сімейній чебуречній є цібереки. Вони смажаться у фритюрі, але для цього використовується спеціальна олія, яка є найбільш стійкою до перетворення у трансжири. Всього є сім видів цібереків: п’ять солоних та два солодких.
Розглянемо усі:
- Класичний з яловичиною та свининою, спеціями та зеленню;
- Із куркою, чедером та томатами;
- З індичкою у вершково-грибному соусі з печерицями та часником;
- Чотири сири з моцарелою, дорблю, чедером, витриманим пармезаном, грушею та горіхами.
- По-італійськи: вершкова моцарела, песто та томати.
- З вишнею та бельгійським шоколадом. Подають з солоною карамеллю.
- З бананом та шоколадно-горіховою пастою. Подають з морозивом, карамельною поливкою та фісташковою крихтою.
Також в меню є янтики з аналогічними начинками. Чим вони відрізняються? Лише одним: янтики готують на сухій поверхні без використання фритюру. Лише в кінці страву трішки змащують вершковим маслом. Зі слів шефа Владислава Цимбалюка – це хороший варіант для людей, які ведуть здоровий спосіб життя і хочуть уникнути зайвого жиру.
Сніданки, боули та салати
Окрім традиційних цібереків та янтиків, у ресторації пропонують понад десять видів сніданків, салати та боули. Ці страви додали, щоб збалансувати меню, запропонувати гостям ширший вибір упродовж всього дня.
Якщо хочете добряче поїсти зранку – вам точно сподобається великий український сніданок. Це тарілка з двох окатих смажених яєць, ковбасок та картоплі по-селянськи. Доповнено маринованими огірками, кетчупом, гірчицею та зерновим хлібом. Поціновувачі булочки бріош знайдуть для себе Крок мадам та Крок Месьє з прошутто котто у кожному з них.
Для любителів східної кухні Владислав Цимбалюк передбачив хумус з яйцем панко та класичну шакшуку. А якщо вам більш зрозумілий сніданок у європейському стилі, спробуйте французький омлет з рієтом із тунця або італійський breakfast з прошутто котто на подушці зі скремблу. А якщо бажаєте нотку Японії – замовте скрембл з ікрою тобіко та тигровими креветками.
Якщо ви потребуєте максимально збалансованого сніданку чи обіду – вам точно підійде авокадо-тост з лососем в авторському маринаді та боули: з куркою (гречка, смажене філе, печериці, боби едамаме, чері та варене яйце) та лососем (з рисом, авокадо, горіховим соусом та овочами).
Також в «Цібереку» є чотири види бельгійських вафель: по два солоних та солодких варіанти. А ще – салат Цезар та салат з манго та креветкою. А якщо бажаєте бажає першу страву – зможете скуштувати грибний крем-суп.
Закуски та десерти
Для розігріву та перекусу у сімейній чебуречній пропонують ряд закусок. Якщо дотримуватися особистої рекомендації бренд-шефа – слід розпочати з вітелло тоннато. Це соковита телятина медіум, приготована методом маньєр із додаванням розмарину та часнику. Подається з класичним соусом тонато, томатами чері та маринованими каперсами.
Інша колоритна страва – мезе. Це закуска з підсмаженим лавашем, який покрито зеленою олією та спеціями. До нього подають хумус, песто, сальсу та крем-сир. Окрім цього, в меню є креветка темпура, камамбер, картопля та батат фрі. А на додачу до всього – крафтове морозиво на десерт: шоколадне, фісташкове, пломбір та «Шарлотка».
А випити що?
У «Цібереку» відсутні міцні напої. Тут надають перевагу розливному або пляшковому пиву та просекко. Також можна спробувати кілька видів глінтвейну. З гарячого – кава, чаї (класичний та авторські фруктово-ягідні), какао, матча. І ряд холодних напоїв: оранж, еспресо тонік, лимонади та інше.
У понеділок-пʼятницю «Ціберек» працюватиме з 8:00 до 21:00, а в суботу-неділю – з 10:00 до 22:00.
Розташований заклад за адресою: місто Луцьк, вулиця Винниченка, 2.
Телефон: 066-503-62-19
Інстаграм: https://www.instagram.com/ciberek.lutsk/
Читайте також: