«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Сергій Притула

Сергій Притула зустрівся з лучанами у Волинському академічному обласному театрі ляльок, аби розповісти більше про досягнення його благодійного фонду, прозвітувати про два роки діяльності та поспілкуватися. Одним з питань від містян було те, як він ставиться до хейту на свою адресу.

У четвер, 28 березня, відомий волонтер Сергій Притула у Луцьку провів публічний звіт про роботу однойменного благодійного фонду за два роки діяльності. Одним з організаторів заходу є благодійний фонд «Ангар. Україна», який співпрацював з фондом Сергія Притули у межах проєкту Центр готовності цивільних та є співорганізатором зустрічі у Луцьку. Відвідати захід за участі Сергія Притули могли усі охочі.

За словами Сергія Притули до хейту на свою адресу він ставиться по-філософськи й іноді заради розваги заходить на свою сторінку почитати коментарі. До слова, в основному негативні коментарі залишають боти.

«Я дуже багато років у цій системі координат і мені вистачає розуму відрізнити, де жива людина, а де учасник ботоферми. Я заходжу почитати ці коментарі лише для того, щоб відпочити.

Заходжу, а там ботяра якийсь, приміром Петро Петрович і він мені пише якесь лайно. Я якраз баню чувака зі схожим ніком і пишу коментар: я твого брата забанив, потім ще одна людина - Лариса Лариса, я її баню і пишу йому, що я твою маму забанив. Роблю таку гірлянду із забанених ботів», - розповів Притула.

Як сказав волонтер, часом він просить людей «навчених», які  краще за нього розбираються у цифровому світі, з’ясувати походження ботів. 

 

«Минулого року під час одного мегазбору в мене на сторінці просто ворота в пекло відкрилися в коментарях. Я попросив спеціалістів вивчити, хто ж це такі. Кілька днів нікого не банив, не видаляв коменти, а через тиждень вони мені принесли аналітичний звіт.

57% хейтерів - це були юзери з Російської Федерації, а 43 відсотки, то ж наші рідненькі були, мені навіть сказали, чиї вони. Під час війни я не влаштовую розбірок, адже потрібно об'єднуватися всім разом, а воно на мене ботів натравляє», - відзначив Сергій Притула.

Довідково: 

У 2020 році під час пандемії коронавірусу Сергій Притула створив Благодійний Фонд для допомоги за невійськовими напрямками. А з лютого 2022 через повномасштабний наступ росії Сергій Притула задіяв для допомоги військовим ресурси свого Фонду.

Фонд відкрив власні логістичні пункти на кордоні з Польщею та у Львові для ефективного доправлення вантажів з Європи до України.

Зараз Фонд Притули закуповує екіпірування, обладнання, медичні засоби і транспорт для військових. Ще один напрямок роботи — гуманітарна допомога.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

«Кинджали» - на захід: на Волині дві години тривала повітряна тривога

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

На війні загинув 41-річний Герой з Волині Євгеній Поліщук

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

У Луцьку помер хлопець, якого вдарило струмом на даху вагона

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським