«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Сергій Притула

Сергій Притула зустрівся з лучанами у Волинському академічному обласному театрі ляльок, аби розповісти більше про досягнення його благодійного фонду, прозвітувати про два роки діяльності та поспілкуватися. Одним з питань від містян було те, як він ставиться до хейту на свою адресу.

У четвер, 28 березня, відомий волонтер Сергій Притула у Луцьку провів публічний звіт про роботу однойменного благодійного фонду за два роки діяльності. Одним з організаторів заходу є благодійний фонд «Ангар. Україна», який співпрацював з фондом Сергія Притули у межах проєкту Центр готовності цивільних та є співорганізатором зустрічі у Луцьку. Відвідати захід за участі Сергія Притули могли усі охочі.

За словами Сергія Притули до хейту на свою адресу він ставиться по-філософськи й іноді заради розваги заходить на свою сторінку почитати коментарі. До слова, в основному негативні коментарі залишають боти.

«Я дуже багато років у цій системі координат і мені вистачає розуму відрізнити, де жива людина, а де учасник ботоферми. Я заходжу почитати ці коментарі лише для того, щоб відпочити.

Заходжу, а там ботяра якийсь, приміром Петро Петрович і він мені пише якесь лайно. Я якраз баню чувака зі схожим ніком і пишу коментар: я твого брата забанив, потім ще одна людина - Лариса Лариса, я її баню і пишу йому, що я твою маму забанив. Роблю таку гірлянду із забанених ботів», - розповів Притула.

Як сказав волонтер, часом він просить людей «навчених», які  краще за нього розбираються у цифровому світі, з’ясувати походження ботів. 

 

«Минулого року під час одного мегазбору в мене на сторінці просто ворота в пекло відкрилися в коментарях. Я попросив спеціалістів вивчити, хто ж це такі. Кілька днів нікого не банив, не видаляв коменти, а через тиждень вони мені принесли аналітичний звіт.

57% хейтерів - це були юзери з Російської Федерації, а 43 відсотки, то ж наші рідненькі були, мені навіть сказали, чиї вони. Під час війни я не влаштовую розбірок, адже потрібно об'єднуватися всім разом, а воно на мене ботів натравляє», - відзначив Сергій Притула.

Довідково: 

У 2020 році під час пандемії коронавірусу Сергій Притула створив Благодійний Фонд для допомоги за невійськовими напрямками. А з лютого 2022 через повномасштабний наступ росії Сергій Притула задіяв для допомоги військовим ресурси свого Фонду.

Фонд відкрив власні логістичні пункти на кордоні з Польщею та у Львові для ефективного доправлення вантажів з Європи до України.

Зараз Фонд Притули закуповує екіпірування, обладнання, медичні засоби і транспорт для військових. Ще один напрямок роботи — гуманітарна допомога.

Читайте також:

Можливо зацікавить