Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

28 березня Рожищенська громада прощалася з військовослужбовцем 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, жителем села Линівка Василем Євгеновичем Гавруком.

У центрі Рожища, біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України, відбулася громадська панахида. Молебень за загиблим Героєм відслужили священики ПЦУ, - йдеться на фейсбук-сторінці газети «Наш край». 

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук у прощальній промові розповів, що сорокарічний чоловік з перших днів повномасштабного наступу Росії встав на захист рідної України. Старший солдат Василь Гаврук загинув 3 квітня 2022 року.

Офіційне сповіщення про загибель Василя Гаврука його сім'я отримала майже через два роки, в результаті генетичної експертизи повернених в Україну тіл. Не дочекалася повернення сина додому матуся, пішла у засвіти.

Опісля траурний кортеж відправився у село Переспа, де у храмі відспівали Героя.

Тіло Героя тут зустрічали коридором шани навколішки, з державними прапорами та квітами.

«Остання дорога до рідної домівки, у невеличке село Линівка... Вшанувати воїна світла, котрий захищав кожного з нас, та підтримати родину у цей нелегкий час приїхали його колишні односельчани, зібралася родина, приїхали представники Голобської громади, де Василь довгий час проживав, народилися і живуть його діти. У Героя залишилася дружина і троє дітей. Син Богдан, як і батько, захищає Україну. Саме йому представники Другого відділу Луцького РТЦК та СП передали синьо-жовтий прапор, яким була вкрита домовина», - йдеться у дописі. 

Прогриміли трикратні залпи. Під звуки Державного Гімну домовину з тілом Героя опустили в землю.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині захисника. Вічна шана і слава Герою!  

Можливо зацікавить