Син також воює на фронті: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

військовий петиція

Захиснику з Волині Юрію Головію, який загинув під час евакуації полеглого побратима, просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєстрував син воїна Богдан Головій.

Головій Юрій Валерійович був мобілізований до лав Збройних Сил України 15 червня 2023 року. Невдовзі для подальшого проходження військової служби був направлений до в/ч А4667 42 ОМБр на посаду номера обслуги гранатомета у окремому протитанковому взводі 2 механізованого батальйону.

Після проходження підготовки сумлінно і добросовісно виконував бойові завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Бахмут. 2 грудня 2023 року за спасіння поранених побратимів нагороджений почесною відзнакою ОК «Захід» «Срібний хрест». 12 грудня 2023 року отримав вогнепальне поранення і ще й до того отруєння невідомою бойовою отруйною речовиною. Після надання медичної допомоги від госпіталізації та реабілітації відмовився, а натомість повернувся до свого підрозділу, в якому продовжував виконувати бойові завдання.

14 лютого 2024 року під час несення служби на позиції поблизу села Богданівка Бахмутського району Донецької області їх позиція була накрита мінометним вогнем ворога. Головій Юрій організував евакуацію пораненого.

Проте наступного дня 15 лютого 2024 року під час евакуації загиблого побратима був атакований FPV-дроном в результаті якого отримав поранення, одне з яких виявилося несумісним з життям.

Юрій залишив удома сина, що також несе службу по захисту нашої держави та дві дочки, одній з яких виповнилось ледве чотирнадцять років.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Ніч буде складна»: на Харківщині тривають важкі бої за Глибоке

«Ніч буде складна»: на Харківщині тривають важкі бої за Глибоке

«Посварився з дружиною - замовив їй пам'ятник»: на Волині батько і син каменярі виготовляють надгробки для померлих. Відео
відео

«Посварився з дружиною - замовив їй пам'ятник»: на Волині батько і син каменярі виготовляють надгробки для померлих. Відео

Ніколас Карма Скільки коштує ваш лук
відео

Волинянин з чоловіком потрапив у програму до відомого тікток блогера: відео «підірвало» соцмережу

Тетяна Яцечко-Блаженко

11 травня: хто з волинян святкує День народження

Мастершеф

«Думав, що все пропало»: волинянин розповів, як потрапив на «Мастершеф»

втрати України
відео

7-річний Дмитро та семимісячний Матвій втратили Батька: на Волині прощались із Героєм Сергієм Віннічуком

втрати

Скандал у Луцьку: чоловіки виявили неповагу до прощання з полеглим Героєм

Бахмут

У молодому віці пройшов пекло війни: на Волині прощатимуться із Героєм Владиславом Богомазом

Кого не мобілізують

Посилення мобілізації: хто не підлягає призову