Ситуація в енергосистемі ускладниться: в «Укренерго» зробили тривожний процес

відключення світла в Україні

Уникнути відключень побутових споживачів не вдасться через прогнозоване зростання енергоспоживання у зв'язку з поверненням спеки, а також через виведення на ремонт чергового енергоблоку АЕС.

Про це наголосив в ефірі УП.Live голова «Укренерго» Володимир Кудрицький, наступного тижня ситуація в українській енергосистемі буде відчутно складнішою.

«Ми матимемо справу із завтрашнього дня вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня - ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов'язано саме з ремонтною кампанією», - заявив він.

 Очільник «Укренерго» пояснив, що «ремонтна кампанія» є процесом із перевантаження палива, під час якого здійснюються ремонтні заходи.

«Тому, оскільки паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигоряє - його треба точно міняти. Тому ці речі дуже важко якось «посунути» в часі. Це можна відтермінувати на кілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов'язано саме з кампанією з перевантаження палива на АЕС», - додав Кудрицький.

Читайте також:

Можливо зацікавить