Вимкнули за заборгованість: скільки коштує повторне підключення електропостачання на Волині

Вимкнули за заборгованість: скільки коштує повторне підключення електропостачання на Волині

У грудні минулого року уряд зняв мораторій на відключення комунальних послуг та електричної енергії за борги. Для відновлення електропостачання виплатити борги не достатньо, адже необхідно оплатити й послугу з підключення. 

Нагадаємо, в Україні повернули відключення світла споживачам за заборгованість, а на Волині майже 18 тисяч мешканців мають прострочену заборгованість за електроенергію. Зараз з понад 400 тисяч побутових споживачів електроенергії, постачальником яких є ТОВ «Волиньелектрозбут», майже 18 тисяч клієнтів мають прострочену заборгованість (не сплачують за електрику вже понад 3 місяці). 

Журналісти видання ВСН дізналися, скільки необхідно заплатити за повторне підключення електропостачання. 

У Волиньобленерго розповіли, що волинянам, які ігнорують оплати платіжок за електроенергію, відповідну послугу відключатимуть. Тобто, якщо у клієнта є прострочені суми за надану послугу з електропостачання – його постачальник електроенергії має право ініціювати процедуру відключення.

Отримавши від електропостачальника звернення про відключення, оператор системи розподілу «Волиньобленерго» буде змушений припинити клієнту розподіл електричної енергії. 

Для відновлення електропостачання, крім самої суми боргу, потрібно сплатити послугу з відключення/підключення електроустановки, яка становить 322, 20 грн/373, 20 грн (695,4 грн загалом) у разі проведення робіт в електролічильнику на комутаційному апараті та 705,10 грн/1 428,60 грн (2 133,7 грн загалом) у разі проведення робіт на повітряній лінії.

«Закликаємо боржників у якнайкоротші терміни врегулювати питання боргу та уникнути неприємних наслідків», – закликають в Волиньобленерго.

Читайте також:

• «Волиньобленерго» закупить сервери за понад 9 мільйонів гривень

• Доступний не для всіх: на Волині запрацював новий особистий кабінет для споживачів електроенергії

• У Луцьку водій «мерседеса» врізався в авто «Волиньобленерго»

Можливо зацікавить