Скільки на Волині коштують дрова

Скільки на Волині коштують дрова

На Волині уже розпочинається опалювальний сезон, а синоптики прогнозують чималі заморозки. Волиняни масово почали готуватися до зими: чимало людей обирають опалювати свої оселі дровами.

Скільки коштує нині запастись дровами на зиму – пише Конкурент з посиланням на сюжет телеканалу КонкурентTV.

Волинянин Сергій уже закупив основну партію для обігріву будинку – березу, проте зараз вирішив перестрахуватися та закупитися додатково

«Беремо на початок. Все залежить від зими. Як зима буде сонячна  – буде тепло,  то і дров багато не піде», – каже чоловік.

Майже усю деревину волиняни купують у лісництвах та лісгоспах – її щороку волинські лісівники заготовляють тисячі кубічних метрів.

Скільки на Волині коштують дрова

«Взагалі, ми щорічно і кожного дня готуємося до опалювального сезону. Байдуже, чи це буде 1 січня, чи це буде 20 листопада – в нас постійно відбувається заготівля і відвантаження дров непромислового використання для населення. За останні півроку ми підійшли з такою тенденцією до планових рубок, щоб для кожного населеного пункту була рубка, де є деревна дров'яна для населення. Тобто, щоб люди буквально там з одного села не їхали за 10, 20,30 км по ті самі дрова», – каже головний лісничий філії «Ківерцівське господарство» Орест Мороз.

Які дрова купують волинянин для опалення домівок

Скільки на Волині коштують дрова

Найбільшою популярність має перша група твердолистих.  Це дуб, граб, клен, ясен, береза та черешня.

Скільки коштують дрова на Волині

Волинські лісівники розповідають, що дрова цьогоріч здорожчали. Минуло року вартість 1 м3 дуба становила орієнтовно 800 грн, зараз – 1 218 грн.

«В порівнянні з минулим роком, ціна виросла оскільки в нас твердолистяні породи. Це перша група: коштували 850 грн,зараз в нас коштують 1 200 грн. .  Хвоя, м'ягколистяні, це друга і третя група – коштувало 750,  зараз – 1050 грн», – кажуть лісівники.

Друга група – це сосна та вільха: коштує 1 065 грн за куб.

Третя – це осика. Її вартість як і другої групи

Більше – дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Можливо зацікавить