Смачно та корисно: що можна приготувати з шовковиці

шовковиця, рецепти

Ягоди шовковиці не тільки смачні, але і корисні. Термін їх зберігання недовгий, тому шовковицю потрібно їсти або відразу, або якось приготувати, щоб можна було довше зберігати.

Проте як  можна використовувати ягоди шовковиці, пише «Главред»

Що можна приготувати з плодів шовковиці

Оскільки смаки у всіх людей різні, то й рецептів страв із шовковиці є багато. Ось кілька варіантів, які можуть вам сподобатись:

  • компот із шовковиці;
  • варення з шовковиці;
  • заготівля шовковиці з цукром на зиму;
  • вареники з шовковиці;
  • шовковично-молочний напій;
  • мармелад з шовковиці.

Рецепт шовковично-молочного напою

Потрібно: 1 стакан шовковиці, 3 склянки молока, 0,5 склянки цукру. Стиглі плоди потрібно промити, очистити від плодоніжок та протерти через сито. Пюре з’єднати з кип’яченим охолодженим молочком, цукром та збити вінчиком.

Рецепт мармеладу з шовковиці

Потрібно: 1 кілограм шовковиці, 0,5 кілограма цукру. Промиту і очищену від плодоніжок шовковицю протерти через густе сито, у якому повинно залишитися тільки насіння. В отримане пюре й сік всипати цукровий пісок, варити на сильному вогні до готовності, постійно помішуючи. Коли мармелад загусне, його викладають у скляні баночки, накривають пергаментним папером і зав’язують.

Рецепт варення з шовковиці

Потрібно: 2,2 кілограма шовковиці, 1,5 кілограма цукру, 1 лимон. Промиваємо шовковицю, засипаємо її цукром та залишаємо на 2 години, щоб вона пустила сік. Після цього, ставимо ягоди на вогонь, щоб вони закипіли та проварюємо 10 хвилин. Коли час вийшов, вимикаємо та даємо охолонути. Таку процедуру необхідно зробити 3 рази. Важливо: на 2-гому етапі варки потрібно додати порізаний лимон та його цедру. В останній раз потрібно довести варення до кипіння та залити у стерильні банки.

Чому не можна їсти багато шовковиці

Варто зауважити, що надмірне вживання шовковиці може викликати алергічну реакцію. Також шовковицю краще не вживати гіпотонікам, тому що вона знижує артеріальний тиск. В разі діабету її плоди теж краще не вживати, бо вміст цукру у цій ягоді досить значний.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Гарбузові сінабони
відео

Сезонна страва: рецепт гарбузових сінабонів від луцької кондитерки

Тушонка з свинини - рецепт

Як зробити тушонку на зиму в домашніх умовах: рецепти з курячого та свинячого м’яса на однолітрову банку

Сінабони Луцьк
відео

Ароматні осінні булочки: рецепт ідеальних сінабонів від луцької кондитерки

Піца, піта, хліб - рецепт
відео

Піца, піта та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря

Еклери профітролі - рецепт
відео

Ідеальні профітролі та еклери: рецепт від луцької фудблогерки

Найкращий маринад для грибів

Мариновані гриби на зиму в банках: рецепт універсального маринаду

Ідеальний рецепт квашеної капусти

Простий рецепт квашеної капусти на зиму в трилітровій банці: секрети, як зробити її хрусткою

Пташине молоко
відео

Ніжно та смачно: рецепт торта «Пташине молоко» від луцької кондитерки

Рецепт голубців
відео

Нематеріальна культурна спадщина: господиня з Волині поділилась рецептом фірмових пісних голубців