Смак Різдва: волинський блогер-пекар поділився рецептом штолена
Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився оригінальним рецептом приготування різдвяного штолена.
Відео він опублікував у інстаграмі.
Щоб приготувати штолен вам знадобиться:
Для тіста:
- 330г борошна
- 70г молока (холодне)
- 50г яєць (холодні)
- 15г свіжих дріжджів
- 50г цукру
- 4г солі
- 120г масла 82% гхі
- 3г кориці
- 2г кардамону
Доповнення
- 120г синіх родзинок
- 120г світлих родзинок
- 75г цукатів апельсинових
- 50г журавлини
- 3г цедра лимона
- 50г темного рому
- 200г марципан
Спочатку залийте темним ромом на всі інгредієнти, крім марципану, і залиште. Змішайте все, крім масла, до однорідності. Далі додайте масло і змішайте до середнього розвитку глютену, а також спеції та доповнення. Після цього відбувається процес бродіння (2 години при кімнатній температурі).
Розділіть тісто на 2 частини і попередньо передформатуйте. Далі сформуйте штоллен разом з марципаном (марципан необов'язковий).
Після цього потрібно вистояти при кімнатній температурі 1,5 години.
Випікайте при 175С (+конвекція) 25 хвилин (температура всередині має бути 94С). Додатково змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою.
Штолен можна з'їсти одразу або загорнути в фольгу і відправити дозрівати в прохолодне темне місце на 3-4 тижні. Перед вживанням знову посипте цукровою пудрою.
Читайте також:
- «Насолода для вух»: популярний артист з Луцька Монатік переспівав відому колядку
- Як святкувати без шкоди для здоров'я: поради луцької лікарки-дієтологині
- «Я - колядник»: відомий співак з Волині Yaktak переспівав свій хіт на різдвяний лад