Смак Різдва: волинський блогер-пекар поділився рецептом штолена

Смак Різдва: волинський блогер-пекар поділився рецептом штолена

Нещодавно волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився оригінальним рецептом приготування різдвяного штолена.

Відео він опублікував у інстаграмі.

Щоб приготувати штолен вам знадобиться:

Для тіста:

  • 330г борошна
  • 70г молока (холодне)
  • 50г яєць (холодні)
  • 15г свіжих дріжджів
  • 50г цукру
  • 4г солі
  • 120г масла 82% гхі
  • 3г кориці
  • 2г кардамону

Доповнення

  • 120г синіх родзинок
  • 120г світлих родзинок
  • 75г цукатів апельсинових
  • 50г журавлини
  • 3г цедра лимона
  • 50г темного рому
  • 200г марципан

Спочатку залийте темним ромом на всі інгредієнти, крім марципану, і залиште. Змішайте все, крім масла, до однорідності. Далі додайте масло і змішайте до середнього розвитку глютену, а також спеції та доповнення. Після цього відбувається процес бродіння (2 години при кімнатній температурі).

Розділіть тісто на 2 частини і попередньо передформатуйте. Далі сформуйте штоллен разом з марципаном (марципан необов'язковий).

Після цього потрібно вистояти при кімнатній температурі 1,5 години.

Випікайте при 175С (+конвекція) 25 хвилин (температура всередині має бути 94С). Додатково змастіть вершковим маслом і присипте цукровою пудрою.

Штолен можна з'їсти одразу або загорнути в фольгу і відправити дозрівати в прохолодне темне місце на 3-4 тижні. Перед вживанням знову посипте цукровою пудрою.

Читайте також:

Можливо зацікавить