Спека повернулася на Волинь: як рятуватимуть тварин у Луцькому зоопарку

Спека повернулася на Волинь: як рятуватимуть тварин у Луцькому зоопарку

Увесь цей тиждень на Волині пануватиме спека. В окремі дні температура повітря сягатиме позначки +40. За такої погоди тяжко не лише людям, а й тваринам.

Журналісти ВСН поцікавилися у директорки Луцького зоопарку Людмили Денисенко, як рятуватимуть тварин у спеку в звіринці.

«Пекельна спека є зараз тільки для людей. Для більшості мешканців зоопарку, такі як котячі лемури, примати, папуги Ара, леви тощо - це  комфортна температура», - розповіла вона.

За її словами, насправді зоопарк більше потерпає від низьких температур, морозів, ніж коли є тепло.

«І хоч спека для більшості тварин не є проблемою, у кожній експозиції та кожному вольєрі передбаченні будиночки, де тварини можуть сховатися від палючих променів сонця. Тваринам постійно міняють воду. А у великих тварин - таких як ведмеді і тигри - облаштовано басейни. Нам навпаки добре, коли спека, адже в умовах постійного відключення світла досить проблематично обігріти тварин. Особливо важко це зробити зимою», - констатувала Людмила Денисенко.

Також у тварин в період спеки, як наголосила посадовиця, буде особливий раціон: їх годуватимуть замороженими овочами, фруктами, замороженим соком, таке собі солодке морозиво. Також біля тварин завжди знаходяться ємності зі свіжою водою.

Читайте також: 

Можливо зацікавить