Сподіваюся, на небі зустрінешся з другом: спогади про загиблого командира, волинянина Олександра Філона

Сподіваюся, на небі зустрінешся з другом: спогади про загиблого командира, волинянина Олександра Філона

У середу, 28 червня, загинув 25-річний командир підрозділу «Вовча зграя», молодший сержант, Герой з Ковеля Олександр Філон. Друзі та знайомі діляться спогадами про навіки молодого воїна, який загинув на війні захищаючи Україну від ворога.

Олександр Філон із позивним «Вірний» з першого дня війни перебував у Збройних Силах України.  У 2013–2014 роках – учасник Революції гідності, у 2015-2016 – солдат окремого загону спеціального призначення «АЗОВ», з 2016-го – тренер із рукопашного гопака в спортивному клубі «СІЧ», керівник ГО Цивільний Корпус «АЗОВ» Ковель, керівник Ковельського осередку ПП «Національний Корпус». У 2019 році заснував та очолив Правильний простір «ВАТРА».

17 липня Олександру Філону мало виповнитися лише 26 років. На своїй сторінці в інстаграмі Олександр Філон ділився фото із свого життя - з коханою та друзями. Одним із його близьких друзів був Максим Бурда - Герой із Ковеля, який загинув у січні 2023 року теж у віці 25 років.

«Такі як Сашко, такі як Бурда, такі як Гонта - це ті, в яких купа життя, це ті - в яких завжди посмішка на обличчі, це ті, що  вічно будуть жити в нашій пам’яті», - наголосила Інна Поліщук

«Знаєте, Саша прожив коротке, але гідне життя. Він зробив стільки багато хорошого для міста і молоді, що пам’ять про нього житиме вічно в наших серцях. А ще, я особисто обіцяю тобі, Саш, що ми гідно твоїй пам’яті будемо робити для розвитку Ковеля і його жителів ще більше! Така непоправна втрата всередині мене кричить про одне - ставати ще сильнішими, ще відданішими своїй місії, ще більше працювати і створювати умови для кращого сьогодні і ще кращого завтра! То ж живімо сьогодні, пам’ятаючи що кожне завтра може бути для нас останнім. Щирі співчуття рідним…Щирі співчуття Ковельській громаді…Пішов один з найкращих», - пише Людмила Зубарєва.

«Саша !!! Як так?! Я не вірю !! Я просто не можу в це повірити!! Чому ця клята війна забирає найкращих?! Чому вас всіх?! Чому тебе?! Я завжди думала, що такі кремезні хлопці як ти, мають особливий захист! Що вони невразливі до куль війни , але ні... Вона забирає найсильніших, найстійкіших...Я не вірю... Спочивай з миром, наш янголе», - написала Олена Бондарук.

Кохана Олександра Філона, із якою він одружився восени 2022 року пише, що у них з чоловіком було багато планів на життя. 

«Ти загинув захищаючи нашу державу, щоб ми могли жити. Був достойним командиром, сумлінно виконував свою роботу. Стільки всього ми планували, діток, закінчити ремонт, поїхати у медовий місяць. Ти навіть не завагався, поїхав уже вдруге 24 лютого. Ти моє найрідніше, найцінніше, що у мене було. А зараз залишилися тільки спогади і твої речі. Пишу це і не хочу вірити. Найбільше я боялася цього дзвінка. Моя споріднена душа, ти розумів мене так як ніхто, завжди підтримував, був поряд, навіть якщо і далеко, я завжди це відчувала», - йдеться у повідомленні.

Мер Ковеля Ігор Чайка написав, що ще у травні вони бачилися із Олександром та його побратимами.

«Не вірив. Сказав, що поки не побачу офіційного сповіщення, не повідомлятиму. Бо завжди є хай маленька - але надія… Але воно прийшло, сповіщення-повідомлення про те, що «Філон Олександр Русланович, 17 липня 1997 року народження, призваний на військову службу 24 лютого 2022 року, вірний військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, загинув у Донецькій області»… Наш Саша.. Наш воїн. Наша гордість…З яким ми ще бачилися в травні - він ініціював зустріч. Прийшов із побратимами. Лишив нам на згадку прапор «Вовчої зграї». Усмішки. Жарти. Обіцянки «Ми повернемося»…Саша. Не вірю…», - йдеться у дописі.

«Сашко….як так?! Ще тільки були пліч-о-пліч і проводили громадські Віча. Завжди поряд. Завжди активний, цілеспрямований, показник для молоді. На тебе рівнялась уся молодь Ковельщини… Невимовна втрата... Герой нашого часу! Герой, який обов’язково захистить нас з неба! Герой про яких не забувають! Вічна пам’ять!», - написала Віра Федосюк.

Прощання із молодим Героєм відбудеться у суботу, 1 липня. О 13:00 Героя відспівають у соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці. Опісля із Героєм прощатимуться на площі Ковеля.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині загиблого. Вічна шана і слава Герою!

Читайте також:

  • Так і не встиг побачити найменшу доньку. Батько 4 дітей з Волині загинув на Донеччині, але досі – зниклий безвісти
  • «Останніми його словами були: я кохаю тебе»: Зеленський вручив «Золоту Зірку» рідним Героя України Олександра Лук'яновича з Волині
  • Написав коханій «Я вас усіх дуже люблю» і зник на полі бою: на Волині рідним трьох загиблих Героїв вручили відзнаки

Можливо зацікавить

Його подвиг назавжди залишиться в наших серцях: у громаді на Волині провели в останню дорогу воїна Вадима Ковальчука
фото

Його подвиг назавжди залишиться в наших серцях: у громаді на Волині провели в останню дорогу воїна Вадима Ковальчука

Загинув сам, але зберіг життя бойових побратимів: спогади про воїна з Волині Івана Мельника

Загинув сам, але зберіг життя бойових побратимів: спогади про воїна з Волині Івана Мельника

на щиті

«Був у самому «пеклі»: на Волинь востаннє повернеться 24-річний Герой Владислав Богомаз

поховання військового
фото

Героїчно загинув біля Бахмута: на Волині попрощались із захисником Ярославом Каламуняком

війна втрати

«Його душа навіть після смерті прийшла до маминої хати на Великдень»: спомин про Героя з Волині

Історія Героя з Волині Анатолія Сачанюка
історії війни

«Деталей про свій бойовий шлях родині не розповідав»: історія Героя з Волині

Загинув на Донеччині: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Ярослава Каламуняка. Відео
відео

Загинув на Донеччині: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Ярослава Каламуняка. Відео

Герою з Волині навіки 26 років
історії війни

«Світла людина, яка планувала своє життя»: Герою з Волині навіки лише 26 років

Буча втрати

За тиждень до загибелі відсвяткував 39-річчя: захисник з Волині отримав смертельні поранення під Бучею