Справа про вбивство у Німеччині сина діджея з Луцька зрушилась з місця: що відомо

Справа про вбивство у Німеччині сина діджея з Луцька зрушилась з місця: що відомо

У Німеччині розслідують справу про вбивство сина діджея з Луцька Artem Neba – баскетболіста Володимира Єрмакова. 

Про це розповів діджей у соцмережах, передає Конкурент.

«Німецькі мас-медіа заворушилися. Наша справа навіть зʼявилася в безкоштовній пресі в підʼїздах. Велике статтю і інтервʼю з нашим адвокатом виклало Bild, заговорили по радіо, почали реагувати інші ЗМІ. Нарешті почали прослизати справжні мотиви вбивства, хоча вони досі бояться назвати речі своїми іменами - РАСИЗМ.

Але цього замало. Ми очікуємо підтримки всіх мас-медіа в Україні і закордоном, очікуємо правдивої інформації, реакції наших міністерств і консульства. Ми просто не маємо право залишитись самі в такій ситуації і дозволити, щоб життя наших дітей не дало поштовху до змін.

Наша мета правосуддя і зміни в законодавстві. Ніякі інші діти, інших національностей, а тим паче українці не мають вмирати та страждати від подібного! Всім треба відкрити очі», – написав Artem Neba.

Нагадаємо, у лютому українські баскетболісти Володимир Єрмаков та Артем Козаченко стали жертвами нападу у німецькому Обергаузені – на них напали озброєні ножами араби.

Хлопці виступали за молодіжну команду «ART Giants» (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, як повідомили у Федерації баскетболу міста Києва, «що вони - українці».

Відомо, що злочинці – восьмеро молодих людей арабської зовнішності.

Артем Козаченко, коли прийшов до тями, розповів своєму батькові, що трапилося того дня.

Зі слів батька, того вечора Артем та його дівчина повертались додому із прогулянки торговим центром. В автобусі до них підсіла група із 8 хлопців західноазійської зовнішності, яка почала провокувати українців. Однак Єрмаков та Козаченко не відповідали на провокації.

Володимира та Артема запитали про їх національність. Баскетболісти відповіли, що вони українці, та вийшли на потрібній для них зупинці. Одразу за ними з автобуса вийшли й невідомі, які усю дорогу чіплялись до українських спортсменів.

Тоді розбійна група вдарила дівчину Артема та самого баскетболіста. У бійку втрутилися перехожі, які викликали поліцію та швидку допомогу. Після цього нападники швидко почали тікати із місця інциденту.

Читайте також: 

Можливо зацікавить