«Не садіть його»: на Волині мама загиблої у ДТП дівчинки просила помилувати винуватця аварії

«Не садіть його»: на Волині мама загиблої у ДТП дівчинки просила помилувати винуватця аварії

На лаві апеляційного суду Волині водій, який п’яним збив на смерть дитину. Просить його суворо не карати і пом’якшити вирок першої інстанції. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Трагедія, що трапилась у селі Шацьк ще у 2022 році, тоді неабияк сколихнула людей. Адже під колесами автомобіля Volkswagen загинула малолітня дитина. Наїзд на 11-річну дівчинку скоїв нетверезий водій Валерій. Від отриманих травм дитина померла.

Як пригадувала у судді мама загиблої, того злощасного вечора з сім'єю відпочивали в одному з будиночків. Донька сказала, що йде на кухню до тата. А вже через деякий час сусідка приголомшила новиною, що поряд машина збила дитину. 

Пані Людмила спершу подумала, що біда трапилася з її сином. Та коли підійшла до місця аварії, де вже перебували   медики, побачила тіло доньки, яке було вкрите простирадлом. На той момент дитина була вже мертвою. 

Як стало відомо з матеріалів справи, у крові водія 1,78 проміле алкоголю при нормі 0,2. 

Окрім того, водій порушив й інші правила дорожнього руху - зокрема перевищив швидкість. 

Своєї вини винуватець аварії не запечував, а щиро розкаювався. Відшкодував збитки та просив пробачення у матері загиблої дівчинки. За ненавмисне вбивство дитини чоловік отримав вирок у два роки обмеження волі з позбавлення права керувати авто на 5 років. 

Однак з таким рішенням не погодилася ані прокуратура, ані сторона захисту, тож подали апеляцію.

Під час засідання в апеляційному суді мама загиблої дівчинки підтвердила, що винуватець ДТП допомагав сім'ї, виплатив компенсацію, до того ж має на утриманні дитину з інвалідністю. Тож жінка просила не «садити» чоловіка за ґрати.  

Що вирішив апеляційний суд Волині - дивіться у сюжеті. 

Читайте також: 

Можливо зацікавить