Стрілянина у Дніпрі: суд вибрав запобіжний захід для копа

Стрілянина у Дніпрі: суд вибрав запобіжний захід для копа

Поліцейському Єгору Звонкову, який застрелив чоловіка у Дніпрі, обрали запобіжний захід. Найближчі два місяці правоохоронець проведе під цілодобовим домашнім арештом.

Про це повідомили у Патрульній поліції Дніпропетровської області.

Адвокат поліцейського наголосила, що йому та його напарниці не місце у СІЗО.

Слухання відбувалося у Кіровському суді Дніпра, проте сам підсудний на ньому був відсутній через стан здоров'я, але слухав засідання у режимі онлайн-зв'язку. Після того як суддя заслухав сторони звинувачення та захисту, він ухвалив не брати Єгора Звонкова під варту і не поміщати в СІЗО. Натомість до 30 жовтня 2023 року поліцейський має цілодобово перебувати вдома під арештом. У Патрульній поліції прокоментували рішення суду та зазначили, що й надалі сподіваються на справедливі засідання.

«Ця справа принципова для нас усіх. На засіданні перебували патрульні, керівництво управління патрульної поліції у Дніпропетровській області, громадськість та ЗМІ. Поліцейські по всій Україні підтримують колег», — зазначили у відомстві.

Відомо, що 29 серпня у Дніпрі поліцейський смертельно поранив чоловіка, який чинив опір після зупинки його автомобіля за порушення правил дорожнього руху. Під час інциденту загиблий, зокрема, побив напарницю правоохоронця.

31 серпня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом посягання на життя патрульних під час інциденту у Дніпрі.

Читайте також:

Можливо зацікавить