Судили за ДТП з потерпілими: закрили кримінальну справу щодо директора ліцею на Волині

Судили за ДТП з потерпілими: закрили кримінальну справу щодо директора ліцею на Волині

Директора ліцею №3 імені Лесі Українки Василя Оксентюка судили за аварію з потерпілими.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковельмедіа.

6 жовтня 2023 року близько 7:50 він автомобілем «Ford Mondeo» виїхав на регульоване перехрестя вулиць Варшавська та Шевченка у Ковелі, щоб повернути ліворуч на автодорогу. При цьому не пересвідчився в безпечності такого маневру. Під час повороту не надав перевагу в русі мопеду марки «Yamaha», який рухався вулицею Варшавською в зустрічному напрямку, та допустив зіткнення даних транспортних засобів.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мопеда отримав закриту травму грудної клітки з переломами ребер, лопатки та ключиці, деформації та перелому грудних хребців, що належить до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. Крім цього, його пасажирка дістала закриту черепно-мозкову травму з забоєм головного мозку, переломи, інші травми – також середнього ступеня тяжкості.

«Вчинене Оксентюком В.І. кримінальне правопорушення (злочин) є необережним і відноситься до категорії нетяжких злочинів. Після вчинення злочину Оксентюк В.І. свою вину у вчиненні інкримінованого діяння визнає повністю, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочину, добровільно усунув заподіяну шкоду потерпілим», – йдеться в судовій ухвалі

Суд констатував, що обвинувачений примирився з обома потерпілими у даній справі. Будь-яких претензій вони до нього не мають та не заперечують проти його звільнення від кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 286 КК України. Зазначений факт примирення закріплений відповідними письмовими заявами потерпілих. Цивільного позову не заявлено.

Суддя Петро Бойчук постановив звільнити підсудного від кримінальної відповідальності у зв’язку з його примиренням з потерпілими.

Фото - зі сторінки Василя Оксентюка у фейсбуці

Читайте також: 

Можливо зацікавить