Світязькі пончики: скільки заробляють на продажі легендарного смаколика

Світязькі пончики: скільки заробляють на продажі легендарного смаколика

Відпочивальники, що приїжджають на волинське озеро Світязь, полюбляють смак місцевих пухких пончиків. Господині зрання готують смаколики, а згодом подають їх на пляжі.

Журналісти ІА «Конкурент» поспілкувалися із продавчинею світязьких пончиків та дізналися, скільки за день можна заробити такою нелегкою працею.

Пані Олена розповіла: працювати доводиться цілий день. Легше, коли відпочивальників не так багато, але від цього менший і заробіток. Коли ж людей більше, то і праця виснажливіша.

Наприклад, у неділю, 18 серпня, на світязькому пляжі людно, тому й двоколісний друг Олени завішаний сумками із пончиками, кукурудзою та трубочками зі згущеним молоком.

«Звичайно так ходити важко, але сьогодні людей побільшало, то мушу. Як туристів багато, то і працюю більше», – каже жінка.

Світязькі пончики: скільки заробляють на продажі легендарного смаколика

Вона зазначила, що зазвичай готує близько 80-100 десертів на день. У дні, коли людей більше, на кухні доводиться проводити більше часу. Продавала вона пончики по 40 гривень. Підрахувавши, виходить, що в день можна заробити 3 200-4 000 тисяч гривень.

Але такі заробітки, зі слів жінки, не постійні. На початку сезону, коли людей не так багато, то і відповідно сума менша. Але у розпал літа можна заробити й більше. Все залежить від того, скільки десертів зробиш та як швидко їх продаси. Разом з тим не варто й забувати про продукти, які необхідно придбати. Бо ж це левова частка витрат, які лягають на плечі місцевих виробників.

Ціни на пончики біля одного з пляжів

У деяких людей це стало навіть своєрідним сімейним бізнесом, над яким трудяться усі члени родини. Так, наприклад, одна з дівчат, що продавала смаколики каже: торгує поки мама смажить ще одну партію пончиків. Коли товар закінчився, дівчині привозять інший. Сиділа вона під великою парасолею, тому на спеку не сильно скаржиться. Й зізнається: це непоганий спосіб літнього підробітку для підлітків.

Читайте також:

Можливо зацікавить