Святкував, що парафія не перейшла до ПЦУ: на Волині склали протокол на пʼяного священника УПЦ МП

Святкував, що парафія не перейшла до ПЦУ: на Волині склали протокол на пʼяного священника УПЦ МП

У селі Світязь Шацької громади на священника УПЦ МП поліція склала протокол, бо він розпивав алкоголь і ходив п'яний у громадському місці.

Так священники УПЦ МП святкували те, що на зборах у селі не проголосували за перехід парафії до Православної церкви України. Про це повідомляє Район.Шацьк.

Святкування було гучне, з алкоголем і затягнулось аж до ранку наступного дня, 17 червня. До шумної компанії навіть викликали правоохоронців. Інформацію про це підтвердили у поліції.

«Батюшки святкували перемогу на зборах цілу ніч під озером, в 7 ранку отець Леонід (з Підманева) ішов додому, а на центральному пляжі були змагання, то він стояв і кричав там, що через три дні тут буде рускій мір. Визвали поліцію», – йдеться у одному з повідомлень у соцмережі.

Святкував, що парафія не перейшла до ПЦУ: на Волині склали протокол на пʼяного священника УПЦ МП

Йдеться про настоятеля храму Різдва Іоанна Хрестителя на території пансіонату «Шацькі озера». За словами очевидців, саме він 17 червня вранці був п'яний на пляжі.

Журналістам у поліції підтвердили, що виклик на лінію 102 дійсно був. Поліціянти склали на священника протокол про адміністративне порушення за статтею 178 «Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або адміністративного арешту.

Окрім того, відпочивальники, які проживають в приватному секторі поблизу Петро-Павлівського монастиря у Світязі, розповіли, що в монастирі часто відбуваються гучні гулянки. Їх, за словами відпочивальників, влаштовують священнослужителі.

Редакція намагалась отримати коментар з цього приводу в митрополита Володимир-Волинського і Ковельського, архієрея Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Володимира (Мельника), однак він кинув слухавку.

Читайте також:

Можливо зацікавить