«Наше місто пропагує традиційні сімейні цінності, тут не місце популяризації такої ідеології», - депутат Луцькради Роман Кравчук

«Наше місто пропагує традиційні сімейні цінності, тут не місце популяризації такої ідеології», - депутат Луцькради Роман Кравчук

Луцька креативна агенція «Partyzan» одна з перших в обласному центрі Волині підтримала спільноту ЛГБТ під час Прайд-місяця. На своїх вікнах вони розмістили символічні наклейки та встановили веселковий прапор.

У соціальних мережах далеко не всі позитивно сприйняли таку ініціативу, виникли дискусії, у яких чимало користувачів звинуватили «Partyzan» у пропаганді гомосексуалізму. Уже наступної ночі невідомі знищили прапор ЛГБТ та зафарбували відповідні наклейки. 

CEO креативної агенції «Partyzan» Ірина Жичук в ефірі телеканалу «ГІТ» запідозрила у закликах до знищення цієї символіки депутата Луцької міської ради Романа Кравчука, адже напередодні він написав свою думку під постом у «Інстаграмі» щодо неприйнятності такої ідеології.

Для дотримання балансу думок, журналісти «ГІТ» поспілкувалися з Романом Кравчуком щодо цих звинувачень та ситуації загалом.

«Нещодавно у ЗМІ я прочитав інформацію про те, що наша луцька креативна агенція проявила ініціативу в напрямку пропагування ЛГБТ-спільноти. На що особисто я був надзвичайно обурений, тому що я не підтримую таку ідеологію.

В нас немає жодних проблем з рівністю у нашому місті, жодних переслідувань чи інших негативних явищ щодо цих людей, це їхнє особисте право. Але коли дана символіка є на центральній вулиці нашого міста, де є величезний потік людей, я це не підтримую. Чому ці люди не вивісили прапор України? Прапор ЗСУ? 

Така ініціатива, на мою думку, є недоречною. В себе вдома вони можуть вішати що завгодно, але пропагувати це на рівні міста їх ніхто не уповноважував», - зауважив Роман Кравчук.

За словами Романа Кравчука, на сьогодні в країні є проблема з дітонародженням, з міцними сім'ями, а першочергово потрібно підтримувати вдів загиблих захисників, сиріт, внутрішньо переміщених осіб. Депутат висловив здивування, мовляв, чому підтримати вирішили тих, кого ніхто не притисняє, а не тих, хто дійсно цього потребує.

«Звісно, потрібна мудрість, толерантність, їх ніхто не притискає. Але коли нездорова ідеологія виходить на наші вулиці, заходить у наші університети, школи, коли вони хочуть нав'язати свою пропаганду у публічному просторі, цього ми не дозволимо, зокрема, у нашій громаді.

Такому прояву не місце в суспільстві, яке пропагує традиційні сімейні цінності. І те, що це одна із умов, через яку нас не приймуть у Європу, це абсолютна неправда. Ми маємо досвід багатьох країн, які відмовляються від такої ідеології».

Роман акцентував, що є християнином, а Біблія забороняє такі прояви та вважає це неприйнятним.

«Ми не можемо толерувати те, від чого суспільство деградує. Ще раз наголошую, це особисте право людей з такою ідеологією - жити так, як вони хочуть, але пропаганда на всю країну не може відбуватися.

До людей, які підтримують таку ідеологію, я маю питання: куди ми зайдемо з таким суспільством, як у нас народяться діти, яким чином народиться нове покоління, яким чином це має відбутися».

На запитання, чи засуджує Роман дії вандалів, він однозначно відповів, що так:

«Звичайно, що засуджую. Я проти насильства у будь-якому прояві, ніхто не має права чіпати чужі матеріальні цінності».

Також під час ефіру спілкувалися і про ЛГБТ військових, що обороняють нашу країну на фронті. 

«Я багато разів був на фронті і скажу вам чесно, що ні разу не зустрічав таких людей, якщо вони є - це їхнє особисте право. Вони роблять те, що й інші захисники на фронті, виконують громадянський обов'язок. Це їх ніяк не виділяє. Я підтримую всіх солдатів ЗСУ, ми їх не розділяємо, допомагаємо, хто б не звертався.

Але потрібно розділити захист країни та ідеологію цінностей і традиційної сім'ї, яка є в Україні».

Щодо випадків проявів гомофобії у країні Роман відповів, що засуджує будь-яке насильство у будь-якому прояві.

«Ми повинні говорити, спілкуватися і, звичайно, не порушувати закони України. Насамперед, це є порушенням Конституції України, адже там вказано, що сім'я - це чоловік і дружина. Також я притримуюся християнської ідеології, тому всіма силами буду захищати сімейні цінності.

Це особистий вибір цих людей. Але питання пропаганди - з цим ми будемо боротися», - зазначив Роман Кравчук.

Нагадаємо, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної Церкви України, священник кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку протоієрей Віталій Собко розповів журналістам ВСН чи доречний ЛГБТК Прайд зараз та загалом і яке ставлення церкви до цього явища.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить